April 20, 2015

Kakkua ja kaivauksia

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Olikin aikas mukava viikonloppu, sain paljon aikaan ja lisäksi oli vielä jopa sosiaalistakin elämää, haha.

Mies lähti maratonpalkintomatkalle (ihan siis itse itseään palkiten) aikaisin torstai-aamuna, joten saimme extrapaljon äiti-lapsi –aikaa Juniorin kanssa. Olin kyllä miettinyt meille valmiiksi ohjelmaa, mutta kyllä Juniorillakin oli aika selvät sävelet, mitä hän halusi tehdä. Torstaiaamuna aamupalan ääressä juteltiin ja kysyin, mitä tehtäisiin, ja hänpä ilmoitti heti, että tehdään isälle lahja ja leivotaan kakku, ja piilotetaan ne Juniorin sängyn alle, josta isä sitten löytää ne. No, tuumasta toimeen, torstai-iltana leivottiin yhdessä tiikerikakkua, ja tuli muuten harvinaisen herkullinen tapaus, namnam.
Ei ole enää paljoa jäljellä :)
Perjantaina nautin myös toisenlaista harvinaista herkkua eli tein etätöitä kotona. Paitsi, että työjutut valmistuivat ilman keskeytyksiä reipasta tahtia, sain myös paljon muuta aikaiseksi. Kotona työskentelyn hyviä puolia kun on, että töitä ja taukoja voi lomittaa ihan eri tavalla kuin toimistolla. Nytkin etätyöpäivä alkoi normaalia aikaisemmin ja yhden pitkän lounastauon sijaan pidin pari hiukan pidempää taukoa – jumppatauko ja lounastauko. Päivä päättyi normaaliin aikaan, mutta koska ei tarvinnut ajaa ruuhkassa kotiin, sain haettua Juniorinkin pikkuisen tavallista aikaisemmin päiväkodista, ja vielä kävellen eli raitista ilmaakin tuli samalla. Illalla menimme sitten ystäville grillaamaan.

Viikonlopun iso projekti oli operaatio toimiston raivaus. Jahkailuprojekti, jolle päätin nyt antaa hiukan vauhtia. Miehen työkalut siirtyivät epämääräisistä röykkiöistä alakerran kaappiin (josta ne toivottavasti pikkuhiljaa siirtyvät Miehen vaja-projektin edetessä sinne vajaan...), vanha laatikosto tyhjäksi ja ulos, makuuhuoneesta uusien kalusteiden myötä vapautunut toinen laatikosto sisään ja tavarat laatikoihin. Tuli muuten paljon enemmän tilaa työhuoneeseen.

Työhuoneprojekti ei suinkaan nyt valmistunut, kunhan tosiaan tein arkeologisia kaivauksia ja raivasin huonetta valmiiksi seuraavaa vaihetta varten. Tarkoituksena on vielä hankkiutua eroon kahdesta pienestä työpöydästä ja sen sijaan tuoda sisään yksi hiukan isompi pöytä, jonka ääreen mahdumme Miehen kanssa molemmat. Harvemmin työhuoneessa kuitenkaan olemme molemmat samaan aikaan. Lisäksi mietinnässä on työhuoneen valaistus.
Aika päheät puutarhurin työkalut, vai mitä?
Lisäksi ehdimme vielä Suomi-kouluun ja leikkipuistoon ja rakentamaan autoja legoista ja katsomaan lastenohjelmaa telkkarista ja vielä toisenkin kerran grillaamaan, noin ainakin. Sunnuntaina olimmekin sitten niin väsyneitä, että vietimme aika laiskaa päivää. Olin suunnitellut meille pienimuotoista maatilamatkailua, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä. Juniori kun oli viikon ja viikonlopun touhuista niin väsynyt, että vetäisi pitkästä aikaa ihan kunnon neljän tunnin päikkärit. Yleensähän meillä ei päiväunia nukuta ollenkaan, mutta nyt tuli ilmeisesti tarpeeseen. Eläinten ihmettelyn sijaan sitten kokeilimme Juniorin synttärilahjaksi saamia puutarhatyökaluja rikkaruohojen kitkemiseen ja pelasimme palloa omalla pihalla. Ja söimme tiikerikakkua.

Miten teidän viikonloppunne sujui?

No comments:

Post a Comment