April 09, 2015

Juniorin uusi harrastus - Junior's New Hobby

Juniori täytti vähän aikaa sitten neljä vuotta. Iso poika siis. Sen verran iso, että ajattelin olevan ihan sopiva aika aloittaa jokin ihan oikea harrastus. Jokin sellainen, jossa Juniori kokee onnistumisen riemua ja pääsee telmimään kavereitten kanssa ja kuluttamaan energiaa – sitähän tuollaisella pienellä pojalla riittää.

Now that Junior has turned four I was thinking he is old enough to have some real hobbies. Something that he enjoys and gives him experiences and joy of success and opportunities to make new friends - and wear him out a little, little boys have a lot of energy you know... So we now have a little footballer in the family!

Jo aiemmin olin huomannut päiväkodissa mielenkiintoisen mainoslehdykäisen ja kun juttelin harrastuksessa käyvän Juniorin päiväkotikaverin vanhempien kanssa, oli asia ihan selvä. Nyt meillä on iloinen pieni jalkapalloilija.
Näin pienet eivät vielä oikeasti pelaa tai kilpaile, vaan harjoituksissa opetellaan pallonkäsittelyä erilaisten leikkien kautta. Palloa kuljetetaan pienin potkuin tai isoin potkuin tai koitetaan suojata tai viedä palloa vanhemmalta (näissä treeneissä vanhemmat siis osallistuvat). Samalla opitaan kuuntelemaan ja toimimaan ohjeiden mukaan. Varsinaista yhdessätekemistä tai joukkuetoimintaa ei siis vielä näin pienillä ole, vaan keskitytään perusasioihin. Kuten kunnon tuuletuksiin maalinteon jälkeen.

Ja valmentajat ovat ihan mahtavia. Osaavat ottaa yleisönsä ja pelleillä lasten kanssa. Lapset ovat aivan haltioissaan. Eikä jokaisten harkkojen päätteeksi saatavat leimat ja tarrat ainakaan vähennä innostusta.

It is absolutely great! Junior loves it, the coaches are really good and parents enjoy the fun, too, at least I do. And stamps and stickers after each class aren't that bad either.
Meidän jalkapalloseuramme on siis FC Little Kickers, joka on erikoistunut pienten lasten jalkapalloharrastamiseen, ryhmiä on neljä puolitoistavuotiasta seitsemänvuotiaille. Kuukauden kokemuksen jälkeen voin lämpimästi suositella!

Our football club is called Little Kickers and after one month of trying I really can recommend it!

No comments:

Post a Comment