April 23, 2015

Huonekaluja ja hankintoja

Kun muutimme tänne Englantiin, toimme mukanamme Suomesta oikeastaan koko omaisuutemme huonekaluista aina vedenkeittimeen asti. Olen edelleen sitä mieltä, että se oli hyvä päätös, vaikka, niin kuin kaikki muuttaneet tietävät, että yhteen kotiin hankitut tavarat eivät yleensä sovi toiseen (saati toisenmaalaiseen). Mehän asuimme ensimmäisen vuoden täällä vuokralla, joten olisimme joutuneet joko ostamaan väliaikaisia huonekaluja vuokrataloon tai pidempiaikaisia huonekaluja sokkona ilman mitään tietoa uuden kodin pohjapiirustuksesta tai ilmeestä. Nyt olemme saaneet alusta lähtien asua kalustetussa kodissa ja miettiä rauhassa, mitä tarvitsemme ja haluamme.
Tämän kevään hankintoja: puutarhakalusteet, vihdoin ja viimein.
Viime vuonna sitten ostimme täältä oman kodin, ja olemmekin vuoden mittaan hankkineet paljon uutta. Esimerkiksi vanha keittiön pöytämme oli aivan liian iso ja makkarissa ei ollut riittävästi säilytystilaa, joten uusia huonekaluja on tarvittu. Nyt on siis työn alla työhuone, jossa vanhat työpöydät korvataan yhdellä uudella. Olohuone on listalla seuraavana jossain vaiheessa. Pikkuhiljaa siis vanhat Suomesta tuodut kalusteet ovat joutuneet väistymään uusien tieltä.

Meidän kotimme tulee silti varmastikin näyttämään paikallisten silmiin aina skandinaaviselta. Meillä ei ole kokolattiamattoja tai värikkäitä seiniä, koriste-esineet eivät meillä juhli, ja muutenkin tavarat ovat piilossa katseilta. Ilme on selkeä, jopa pelkistetty. Ja keittiön roskis on ja pysyy meidän talossamme piilossa keittiön kaapissa.

2 comments:

  1. Tuo teidän terassi on ihanan kodikas ja kutsuva! Kalusteet sopivat siihen mainiosti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ollaan itsekin tyytyväisiä kalusteisiin, ovat aikas mukavat istua!

      Delete