March 24, 2015

Viherpeukalo

Muistatteko, kun laukkupostauksessa totesin, etten ikinä työpäivän aikana tarvitse kameraa? Kun ei tule käytyä kuvauksellisissa paikoissa tai muuten vaan kuvattua. Enkä siis ole nyt enää kantanut kameraa mukana joka päivä.

No, tänään töistä poiskävellessä edessäni oli yhtäkkiä ihan täydellinen kuvauskohde. Kuvittelepa mielessäsi vihreä puisto tulvillaan keltaisia narsisseja, jo hiukan laskussa olevan auringon kullanvivahtavien säteiden sävyt ja puiden oksien läpi solahtelevat, auringonvalossa kylpevät raskaat vesipisarat.

Ensi kerralla sitten.

Sitä ennen puuhapala viikonlopulta, jolloin sain vihdoin ja viimein pääsiäisruohot istutettua. Ja olihan siellä omassakin kukkapenkissä jotain ilahduttavan keltaista. Sitä onkin jo odoteltu.

Pääsiäisruohon kylvämistä on suunniteltu ja suunniteltu, ja nyt alkoi jo iskeä pieni paniikki, että ehtiiköhän se edes enää pääsiäiseksi. En onnistunut täältä nimittäin löytämään rairuohoa, vaan sen sijaan kylvin saamieni neuvojen mukaan cat grass -nimistä juttua, kissaruohoa, joka näytti minusta ihan kauranjyviltä. Odotan siis nyt mielenkiinnolla, mitä purkeista kasvaa. Ja tosiaan toivon, että sieltä nousee pääsiäiseen mennessä edes jotain vihertävää...

Pihanlaitto on siirtynyt ja siirtynyt, mutta olemme nyt päättäneet, että pääsiäisen ohjelmassa on vihdoin laittaa piha ja terassi järjestykseen. Kasvimaata ei vielä voi kylvää, sen verran kylmää on edelleen, mutta kylvövalmiuteen - ja kevätkukkia purkkeihin!

2 comments:

  1. Teillä pn ihana kevät siellä ja meillä tuiskuttaa taivaan täydeltä lunta! Onneksi enää 10 päivää ja pääsemme Roomaan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei iske takatalvi, kun ei ole kunnollista ekatalveakaan :) Oijoi, Rooma kuulostaa aivan mahtavalta, mukavaa reissua!

      Delete