March 29, 2015

Pääsiäismunia decoupage-tekniikalla

Pääsiäisen innoittamana hankin taas meille kasan askarteluvälineitä, kyllähän sitä nyt lasten kanssa on pääsiäismunia tehtävä! Olen myös jo pidemmän aikaa halunnut itse kokeilla decoupage-tekniikkaa, ja sehän sopii tietysti loistavasti myös pääsiäismunien koristeluun.

Ostin ihan perusvalkoisia styroksisia pääsiäismunia, ja päällystämistä varten löytyi laatikosta kasa erivärisiä silkkipaperiarkkeja. Mitään kallista decoupage-erikoisliimaa en ostanut, vaan käytin tavallista erikeepperiä vedellä lantrattuna.

Mikäs tämän mukavampaa, ajattelin, tästä Juniori tykkää!
No eipäs tykännyt, vaan itse asiassa inhosi koko touhua. Kuulemma tuli kädet likaisiksi, yök... :)

Mutta minä tykkäsin ja liimailin sitten muutamankin pääsiäismunan siinä samassa vauhdissa. Ja tein vielä muutaman lisää ihan itsekseni myöhemmin. Ei mitään kovin korkealentoista taidetta, enemmänkin tällaista lapsekasta, mutta ihan terapeuttista.
Oikeanpuoleinen on Juniorin käsialaa.

Askartelukaupossa on tarjolla monenlaisia paperimassaisia rasioita, eläinhahmoja, kulhoja ja muuta decoupage-päällystettäväksi, ja itselläni on kaapissa vanha tarjotin, joka kaipaisi uutta ilmettä. Siihen tämä tekniikka olisi ihan omiaan, kunhan vaan löytyy mieleinen päällysteaihe ja -materiaali. Tämä erikeepperöintihän ei tietenkään ole vedenkestävää tai välttämättä muutenkaan kovin kestävää, mutta käsittääkseni tuon pinnan voisi vielä vaikka lakata, jolloin käyttöikää tulee rutkasti lisää.

Onko decoupage-tekniikka sinulle tuttua?

1 comment:

  1. Ko. Tekniikalla olen päälystänyt muistikirjan ja kaunis tuli! Kauniita ovat myös nuo teidän pääsiäismunat! Meilläkin kaivettiin eilen pääsiäistä esiin. Käyhän kurkkaamassa Kardemummassa:)

    ReplyDelete