March 03, 2015

Mitä Juniori pukee? - What does Junior Wear?

Näin jokin aika sitten lehdessä tällaisen jutun, äiti antoi viikon ajan lapsensa päättää, mitä vaatteita äiti pukee yllensä kunakin päivänä. Jutun äiti sanoi valitsevansa lapsensa vaatteet joka päivä, ja että siksi hän halusi nyt kääntää asetelman toisinpäin. Hauskaa!

I saw this article some time ago about a Mum who let her toddler choose her outfits. Turned out quite funny!

Meillähän minä tai mieheni emme Junioria pue tai valitse vaatteita, vaan pieni mies valitsee ja pukee vaatteensa ihan itse. No, enimmäkseen minä kyllä ne vaatteet ostan, että siinä mielessä minä valitsen, mutta Juniori sitten kuitenkin viime kädessä päättää, mitä päällensä laittaa, ja jos joku vaate ei miellytä, niin eipä sitä lapsen päällä sitten nähdä. 

Our Junior chooses what to wear himself, we don't dress him or tell him which clothes to wear. When I went through his clothes the other day it was quite easy to see what makes a favourite piece: bright colours, stripes, cars, animals. T-shirts. These were most washed and worn. Neutral colours and grays, not much used, were left in the wardrobe.

Olen tainnut mainita jo aiemmin, että Juniori aloittaa kesän jälkeen koulun. Tämä asia iski minuun taas samoihin aikoihin tuon mainitsemani jutun lukemisen kanssa, ja samalla tajusin myös, että siihenhän loppuu myös lapsen oma päätäntävalta päivävaatteiden suhteen – tilalle tulee koulupuku. Niinpä päätin viikon ajan taltioida Juniorin tyyliä ja jakaa sen teidän kanssanne täällä blogissa. Päivän asut a la Juniori, olkaapa hyvät. 

I think I have mentioned that Junior will go to school after summer so that will be the end of own choice of clothing - school uniform it is. Therefore, that I decided to record some examples of Junior's style now and share it with you her in my blog. So here you are, outfit of the day by Junior.

Juniori on yleensä aika tarkka vaatteistaan. Taitaa tosin olla aika yleistäkin tässä itsenäistymisen iässä, että äidin valinnat eivät kelpaa - minä itse. Viimeksi, kun siivosin Juniorin vanhoja vaatteita pois, huomasin kyllä selvästi, mitkä asiat tekevät lempivaatteen: raikkaat värit, raidat, autot tai lentokoneet, myös eläimet. T-paidat. Nämä olivat niitä eniten pestyjä ja kuluneimpia. Kaappiin jäivät melko vähän käytettyinä harmaat tai murretut sävyt ja haaleat kuviot. 
Jonkin aikaa meillä on ollut muodissa eripariset sukat. Kuulemma se on hauskaa ja saa muutkin iloisiksi. Ihana ajatella, että Juniori haluaa näin hauskuuttaa muita. Eikä eriparisuus haittaa minua kyllä ollenkaan, pääasia on, että lapsella on sukat jalassa ja ihan itse jopa jalkaan laitetut. Kotioloissa ollaan kyllä mieluiten ihan paljain varpain. 

Mismatch socks have been "in" for some time now, Junior says that it is funny and makes other people laugh. So nice of him to think like that, wanting everyone to have good time. And I most certainly don't mind, the main thing is that he is wearing socks plus he put them on himself. At home he usually takes socks away anyway and enjoys time bare foot.
Kylpytakkipäivänä pidettiin kyllä myös ihan oikeita vaatteita, mutta kuvaaminen meinasi unohtua, ja kun tämä uusi Aappa-kylpytakki on niin ihana ja tykätty, niin otin nyt kuvan siitäkin mukaan.

Must say that he did wear proper clothes, too, on the bathrobe day but as this new bathrobe is so lovely and loved I decided to include it here.

En oikeastaan osaa verrata lastenvaatteita Suomessa ja Englannissa, molemmissa löytyy varmasti niin tyylillisesti kuin hinnaltaan erilaisia vaihtoehtoja. Näppituntumalta sanoisin, että tyttöjen vaatteet ovat täällä "tyttömäisempiä" eli tarjolla on enemmän pinkkiä ja röyhelöä ja etenkin hameita.

Englannissa lastenvaatteista ei makseta arvonlisäveroa, ja lastenvaatteet ovatkin ehkä aavistuksen edullisempia kuin Suomessa, mutta toisaalta en ole Suomesta juurikaan lastenvaatteita ostanut nyt parin viime vuoden aikana, jos nyt ei kurahaalareita lasketa, niitä kun en täältä ole vielä löytänyt. Ja hintahaitariahan löytyy tietysti joka maassa.

Juniori on siinä mielessä vielä helpossa iässä, ettei vaatteiden merkillä ole hölkäsen pöläyksen väliä - ja koulupuvun yhtenä plussapuolenahan on, että merkkivaatteita ei näy koulussakaan. Näin ainakin väittävät, itse kyllä luulen, että kyllä ne brändit ja trendit sinne kouluunkin ovat tiensä löytäneet, jos ei vaatteiden, niin muiden asusteiden tai tavaroiden muodossa. Juniorin vaatekaappi koostuu siis pääsääntöisesti ihan noista marketvaatteista täydennettynä vaikkapa Gapin housuilla tai Nextin joulupaidoilla, ei siis mitään ihmeellisiä merkkejä meillä. 

Millaisia ovat teidän perheen lempivaatteet?

No comments:

Post a Comment