March 01, 2015

Makeaton maaliskuu alkaa

Kirjoitin pari päivää sitten herkkulakosta, makeattomasta maaliskuusta. Nyt se sitten alkaa!

Tavoitteena on palauttaa kontrollia hiukan lipsahtaneeseen makean syöntiin. En siis oikeasti odota mitään suuria ”valaistumisia” tai kilojen karistumista. Vaikka ei se olon keventyminen pahastakaan tietenkään olisi.

Tarkoituksena on jättää pois karkit, keksit, kakut ja jätskit. Työpaikan keksipurkki on ollut minulle aivan liian vastustamaton viime aikoina, eikä kahville ole tietenkään voinut mennä ottamatta latten lisukkeeksi jotain makeaa leivonnaista.

Miksi täyskielto? Sallitaanko herkuttelupäivät? No, kukin tekee tyylillään ja määrittelee omat sääntönsä, minä ajattelin ihan täyskieltoa siksi, että ei tule sitten houkutusta ostaa karkkipussia ”odottamaan herkkupäivää” tai muffinssipakettia ”koko perheelle ja pari ylimääräistä sitten, no, vieraille”. Eli jokainen varmaan tuntee itsensä ja osaa laatia oman haasteensa säännöt sen mukaan.
Minulle itselleni tulee varmasti eteen monen monta kiusausta ja houkutusta ja rajanvetotilanteitakin. Koitan itse vastata näihin tilanteisiin lisäämällä ostoskoriin hedelmiä. Työpaikalle otan mukaan pienen rasiallisen pähkinöitä tai viinirypäleitä tai muita hedelmiä valmiiksi pilkottuna, samoin kotona koitan pitää koko ajan esillä näitä terveellisempiä naposteltavia. Ja vettä. Useinhan näläntunne onkin oikeasti jano, eli luotan myös kuplavesipullon apuun.

Olisi mukava kuulla mukana olevien tavoitteita ja suunnitelmia! Ja vaikka et lähtisikään nyt mukaan, niin nyt hyvät vinkit ja kokemukset jakoon!

No comments:

Post a Comment