February 08, 2015

Puutarhurin talvea

Keväisistä instagramkuvista huolimatta talvi jatkuu täälläkin. Lämpötila on lähellä nollaa ja reipas tuuli pitää huolen siitä, että talvitakki on ja pysyy vielä tiukasti käytössä.

Puutarhan osalta siis vietetään unelmointiaikaa. Tulppaanien ja narsissien ja parin muunkin kevätkukan sipulit saimme maahan suomalaisittain ihan luvattoman myöhään marraskuun lopulla, peukut pystyyn, että sieltä kevään tullen jotain nousee.
Tällaista norsua mielittelin jo aiemmin hankitun kaveriksi.
Talven aikana olen ihastellut paikallista kasvien väriloistoa näin keskellä talveakin. Vaikka kukkivia kukkia ei juuri näy, on maisema silti kauniin värikäs. Vihreän eri sävyjä, keltaista, punaista. Suomalaisellehan tietysti ihan pelkkä vihreäkin on ihan ihmeellistä näin helmikuun alussa. Joitakin kuviakin olen postaillut, esim. aurinkoiselta Brightonin reissulta ja kävelyretkiltä kotikaupungissa.

Kevään puutarhasuunnitelmiin kuuluu tietysti viime kesällä rakennetun kasvimaan istuttaminen. Rosmariini ja minttu ovat talvehtineet ja työnsinpä tuossa joulun aikoihin multaan myös rivin valkosipulinkynsiä, tosin odotukset eivät ole niiden suhteen kovin korkealla. Mutta kevään tullen istutetaan ainakin herneitä ja papuja, kirsikkatomaatteja ja ehkäpä muutama porkkanakin, sekä laajennetaan yrttimaata basilikalla, korianterilla, persiljalla.

Pihanrakennuspuolella projektina tulee olemaan pienen oleskelualueen rakentaminen pihan perälle ja jospa vaikka tänä kesänä löytäisimme vihdoin ne mieleiset puutarhakalusteetkin. Niiden suhteen kun olemme olleet aika nirsoja.

Millaisia puutarhasuunnitelmia teillä on kevään tullen toteutettavaksi?

No comments:

Post a Comment