February 28, 2015

Dinosynttärit

Tänään juhlittiin Juniorin kaverisynttäreitä. Täällä on yleisesti tapana järjestää lastensynttärit jossain paikallisessa huimalassa tai vastaavassa, me emme esimerkiksi ole vielä kertaakaan olleet synttäreillä kenenkään kotona.

Ja onhan se tosi helppoa. Ei tarvitse huolehtia ohjelmasta tai tarjoiluista tai kodin siivouksesta, kun leikkipaikka huolehtii kaikesta. Lisäksi pakettiin kuuluu täällä pakollinen party bag eli pieni lahjakassi vieraille kiitokseksi. Synttärisankarin vanhempien harteille jää oikeastaan vain kakku.
Kun kysyin Juniorilta, millaisen kakun hän haluaa, hän sanoi heti, että pelottava t-rex eli dinosauruskakku. Hiukan pääsi dinon hampaat putoamaan kuljetuksessa, mutta aika pelottavahan tuo silti on, vai mitä? 

Pienemmille lapsille täällä on tarjolla näitä soft play - eli huimalatyyppisiä paikkoja ja vanhemmille lapsille on sitten ihan kaikkea mahdollista laser-taistelusta posliininmaalaukseen ja manikyyreistä suklaantekoon. Ja tietysti Frozen-juhlia, sehän on nyt se kaikkein ihanin ja upein juttu maailmassa.

Koti-Suomessa erilaiset lastenkutsut ovat minulle aika vierasta maaperää, mutta ilmeisesti vastaavantyyppinen järjestely on yleistymässä myös siellä. Enkä kyllä ihmettele, sillä onhan se vaivatonta. Noita party bag -kasseja kyllä hiukan vierastan, niiden sisältö kun on yleensä suoraan sanottuna ihan kamalaa roskaa. Tosin täytyy heti vetää takaisin, että sattuipa niin, että meidän valitsemassamme paikassa sisältö oli tosi positiivinen yllätys: ihan hyvänkokoinen dinosauruslelu (jolla varmasti leikitään jatkossakin), tarroja (meillä tykätään), pieni vihko ja kynä - eikä yhtään minikokoista tinasotilasta tai karkkia tai pyörimätöntä hyrrää tai ihmeellistä hilavitkuntinta, josta ensin ihmetellään, että mikä ihme se on, ja sitten se onkin jo rikki.

Tänään siis riehuttiin ja herkuteltiin, Juniori söi kaiken muun lisäksi noin puolet kakun dinosauruksen päästä, joka on siis pelkkää sokerikuorrutetta, huh huh, huomenna sitten avataan lahjoja.

Tähän loppuun vielä Juniorin isänsä kanssa käymä keskustelu:

- I'm a big boy, I'm four.
- Wow, how did you get so big?
- I ate all my beans!

Tietysti. 

No comments:

Post a Comment