January 29, 2015

Ravintolavinkki

Viime viikonlopun sirkusreissulla käytiin Miehen kanssa myös ihan oikealla illallisella ihan oikeassa ravintolassa. Tässä vinkkinä Lontoon-kävijöille - Duck and Waffle.
Duck and Waffle on Englannin korkeimmalla oleva ravintola, sijaitsee Lontoon keskustassa lähellä Liverpool Streetin asemaa. Saimme vielä pöydän ikkunan vierestä, joten näkymät oli aikas huikeat: koko seinä oli lasia, joten todella tuntui, että oli jossain kattojen yläpuolella.
Pari päivää ennen h-hetkeä iski tajuntaan ajatus: entäs tämä minun tipaton tammikuu? Entäs, jos otan ihan vaan yhden lasin? Päätin sitten kuitenkin pitää linjan loppuun asti, joten alkudrinkkinä (joka oikeasti kestikin sitten koko illallisen ajan) olikin sitten todellinen cocktail - agavea, sitruunaa, soodavettä ja kaalimehua, koristeena laventelinoksa. Huh huh, melkomoinen, ei taida olla minusta tähän terveyssmoothievillitykseen, mutta olihan se ihan kokeilemisen arvoinen. Ei mikään uusi suosikki, mutta ihan mielenkiintoinen. Se oli siis listan ainoa alkoholiton.


Alkuun otimme pekoniin käärittyjä taateleita - nam - ja artisokka-parmesan leipää, joka tuotiin pöytään vastapaistettuna kokonaisena leipänä. Varsinaisena alkuruokana jaoimme angus-lihacarpaccion - nam nam - ja pääruoaksi valitsin itse artisokkaraviolin, kun taas Mies otti paikan nimikkoannoksen eli ankkaa ja vohvelia. Vaikka ravioli oli savunmakuisine voineen aivan upean herkullista, niin kyllä vähän iski annoskateus, sillä ankankoipiconfit vohvelilla vaahterasiirappikastikkeen ja paistetun ankanmunan kera oli siis kerrassaan fantastista.
Tämän herkuttelun jälkeen ei enää ollut tilaa jälkiruoille, vaikka lista olikin houkutteleva. Ensi kerralla sitten.

Ravintola on todella suosittu ja pöytävaraus onkin siis paikallaan. Varauksen voi tehdä aikaisintaan kaksi kuukautta ennen, ja se vahvistetaan vielä toiseen kertaan pari päivää ennen h-hetkeä. Ravintola on auki 24/7-periaatteella, mutta ruokaa ei sentään ihan ympäri vuorokauden saa. Melkein kuitenkin, ja tarjolla onkin kaikki ateriat aamupalasta myöhäiseen illalliseen. Suosittelen!

Duck and Waffle

2 comments:

  1. Hienoja kuvia ja tunnelmia. Kiitokset ravintolavinkistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, pikkuisen haastavan hämärää oli näin amatöörikuvaajalle. Kannattaa kyllä poiketa!

      Delete