January 23, 2015

Leivotaan skonsseja - Let's Bake Scones

Meillä näköjään leivotaan aika usein nykyään :) Päiväkodissa oli leivottu ja se oli (taas) ollut niin kivaa, että meidän oli sitten ihan pakko leipoa kotonakin. Ja mikäs siinä, sehän on mukavaa puuhaa. Suunnitelmana oli tehdä englantilaistakin englantilaisempia herkkuja, nimittäin skonsseja.

It seems our house has turned into a bakery lately :) Junior had been baking at nursery school and enjoyed it (again) so much that we had to do the same at home as well. On the menu we had something very English - scones.

Meidän reseptimme oli jostain muualta, mutta Meriannen blogissa on mainionkuuloinen resepti täällä -  olisikohan vielä ollut ihan samana päivänä, kun skonsseja leivottiin meilläkin :)
Olin tällä kertaa mittaillut aineet valmiiksi jo etukäteen pientä pääkokkia varten. Aika hyvin muuten Juniori muisti päiväkodissa käytetyn ohjeen ainekset. Meidän reseptissä ei käytetty munia niin kuin Meriannen ohjeessa, mutta olisi varmaan ollut ihan paikallaan nostatusapuna.

I measured the ingredients in smaller cups for our little head chef who actually remembered the nursery school recipe quite well. 
 Taikinasta taputeltiin pöydälle levy, josta sitten otettiin mukimuotilla pyörylöitä.

Ja sitten nautitaan! Vadelmahilloa ja clotted creamia, jolle en edelleenkään ole keksinyt hyvää suomennosta. Tätä herkkuahan selvittelin blogissa aiemmin. Helppoa kuin mikä ja tuli tosi hyviä!

Enjoy with raspberry jam and clotted cream, yummy!

No comments:

Post a Comment