January 04, 2015

Leivotaan lasten kanssa - Baking with Kids

Se on kuulkaa tervetuloa Englantiin taas vaihteeksi eli vesisadetta, voihan sentään, jää ulkoilut vähille tänä viikonloppuna.

Welcome to England, it is raining for a change, so not too much outdoor activities this weekend I'm afraid.

Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan sadepäivänä leivotaan Juniorin kanssa. Resepti löytyi jälleen lastentelkkarin I can cook -ohjelmasta: hedelmäjogurttikakku! Tällä kertaa oli sen verran vahtimista, että itse kakuntekoprosessi jäi kuvaamatta, mutta lopputulos oli mitä maukkain.

It seems to have become a tradition for us to bake together with Junior whenever it's raining on weekends. Today we made a cake, a fruit fromage frais cake. The recipe is from children's I can cook program and available online here. The baking process was a little let's say lively this time so no photos of that but the end result was delicious. 
Alkuperäiskielinen resepti löytyy täältä, ja tuo lastenohjelmakin on katsottavissa netissä, täällä. Fromage frais on käsittääkseni aika lähellä rahkaa suomalaisittain, mutta eiköhän ihan hedelmäjogurttikin tuohon käy. Ohjeessa käytetään paikallisia self raising flour -jauhoja eli ihan tavallisia vehnäjauhoja käytettäessä tarvinnee lisätä leivinjauhetta. Huomaattehan myös, että ohje on sellaisenaan tosi pieni eli ellei omista pienen pientä vuokaa, kannattanee tehdä tuplana (me teimme kaksinkertaisena ja pikkuvuokaani olisi kyllä mennyt kolminkertainenkin versio).

Hyviä herkkuhetkiä!

Enjoy!

No comments:

Post a Comment