January 05, 2015

Gourmet Burger Kitchen

Yllättäen säästyimme sunnuntaina sateelta, joten pidimme seikkailupäivän. Aamupäivällä seikkailtiin reipas tunti lähimetsikössä ja sen jälkeen autoiltiin Guildfordiin, joka on sen verran kauempana, ettei sinne ole juurikaan tullut ajeltua, muttei kuitenkaan liian kaukana pienelle iltapäiväretkeilylle. On muuten oikeinkin mukavantuntuinen kaupunki: Tämä oli meillä nyt toinen kerta kaupungissa, ja suunnittelimme jo kesäpäivän viettoa siellä tutustuen paremminkin kaupungin tarjontaan.

Guildford ei ole välttämättä kovin monen suomalaisen lomakohteena, joten ajattelin kirjoittaa teille kaupungin sijasta lounaspaikastamme, joka vetäisi suoraan meikäläisen lempihampparilistan kärkeen, eli Gourmet Burger Kitchenistä. Ketjulla on runsain määrin ravintoloita myös ihan Lontoossa, mm. Covent Gardenissa, Sohossa, Notting Hillissä, Waterloossa, St. Paul'silla jne eli Lontoon-kävijälle näitä löytyy kyllä.

Ravintolaketju on alunperin kolmen uusiseelantilaisen kaveruksen perustama, ensimmäinen ravintola avattiin Batterseassa vuonna 2001, ja nyt ravintoloita on yli 60. Ruokalistalta löytyy fantastisen kuuloisia annoksia, mm. camembert-juustoinen sekä avokado-pekoni-täytteinen ihanuus. Valitsin tällä kertaa Blazing Sombreron. Annoksia odotellessa väritettiin lastenateriaa ja maisteltiin tulista kiwi-habanero-kastiketta.

Tältä ne sitten näyttivät. Lasten hamppari hupeni hiukan yli puoleenväliin eli aika hyvin ottaen huomioon, ettei Juniori ensin halunnut ollenkaan hampurilaista, vaan pelkkiä ranskiksia, ja juomana oli banaanipirtelö. Juu, superterveellistä kaikin puolin, tiedetään. Ei ollut mitään tuoreita kasviksia edes näön vuoksi lautasella.
Omani näytti tältä, nam nam. Hiukan kyllä harmittaa, kun nämä kauniisti asetellut hampurilaiset ovat sitten niin korkeita, että ihmettelen vaan, että miten ne sitten oikeasti kuuluu syödä? Ihan mahdotonta syödä käsin, ei kenenkään suu ole niin suuri, eikä tuota nyt oikein puolittaakaan haluaisi - toisella sämpylänpuolikkaalla pihvi ja toisella juusto ja muut lisukkeet? No, jonkinlaisella kompromissillä mentiin. Blazing Sombrero oli ruokalistassa merkitty yhden habaneron tuliseksi, ja se yksi taisi olla tuo jalapeno tuossa hampparin päällä, ei se nimittäin ihan sellaisenaan mielestäni ollut kovinkaan tulinen. Mutta erinomaisen maukas kyllä, ja olihan noita kastikkeita sitten lisäksi.
Mies söi sen jo mainitsemani avokado-pekonin, mutta enpäs äkännyt siitä napata kuvaa, ennen kuin oli liian myöhäistä eli ihan reippaasti jo maisteltu, mutta ehkäpä näilläkin kuvilla teillä alkaa nälkä heräillä.

Mukavan herkullista alkanutta viikkoa kaikille!

Ja Gourmet Burger Kitchenin löydät täältä.

No comments:

Post a Comment