January 27, 2015

Auringonpaistetta - Sunshine

Viikonloppuna oli taas Suomi-koulupäivä. Kerhossa on yleensä ollut tosi hauskaa, välillä vähän liiankin niin, että olen tähän asti ollut mukana hiukan rajoittamassa suurempaa riehumista. Nyt kuitenkin parina viime kertana olen jättänyt Juniorin ensimmäiseksi tunniksi itsekseen ja hyvin on mennyt. Varmaan aletaan olla siinä vaiheessa, että menee paremmin ilman äitiä. Tässä pienimpien ryhmässä siis vanhempien läsnäolo on ihan sallittua ja apuopettajaa aina kaivataankin eli ihan suotavaakin, että paikalla on joku toinenkin aikuinen kuin vain pelkkä opettaja.

It was Finnish Saturday School weekend again last weekend. Junior has usually really enjoyed the school, sometimes so much that I have until now stayed with him to ensure he doesn't get too excited about everything else than the other things the teacher is trying to say. Now we have, however, reached the point when I can actually leave him at school with friends and do something else myself. Just to clarify, parents are allowed to stay in the class with their children in this group as they are the youngest ones at school and usually an extra pair of hands is only a good thing to help the teacher.

Kerhotunnin olen sitten itse viettänyt pikapyrähdyksellä Brightonissa. Pitkällehän tuossa kolmessa vartissa ei ennätä, mutta eipä ostoskeskukseenkaan ole kuin viiden minuutin kävelymatka. Kyllä siinäkin ehtii. Haussa oli paitsi käteinen raha Suomi-koulun lukukausimaksun maksamiseksi myös valkoinen kauluspaita. Löytyi muuten, mutta ei oikeaa kokoa, joten täytyy koittaa vielä muualta. Tällä kertaa ehdin myös kurkistaa läheiseen kirkkopuistoon. Portissa luki "rest garden".

It is just 45 minutes so not too much but there is a shopping centre in 5 min walk so... This time I also had a quick look at the rest garden nearby.
Ei se varsinainen hautausmaa ollut, vaikka joitakin vanhoja hautojakin nurmella oli. Mukava rauhoittumispaikka ja ihan koirillekin sallittu - tai ainakin neljalkaisia ystäviämme oli paikalla juoksentelemassa.
 Muurin suojassa oli tällaisia kevään merkkejä.

Warm spots by the brick wall.

Pian olikin aika rientää kerhon tauolle ja toisen tunnin vietinkin luokassa Juniorin touhuja seuraillen. Tällä kertaa aiheena oli maatila ja niinpä tunnilla väritettiin lehmiä ja traktoreita, laulettiin Piippolan vaaria ja leikittiin erilaisilla maatilan eläimillä. Hauskaa riitti.

Soon it was time to get back to school for lunch break and then I joined Junior for the other class. We had lots of fun colouring cows and tractors, singing Old MacDonald and playing with farm animals.

Ensi kerralla taidan ottaa ihan lenkkivarusteet ja käväistä reippaalla kävelyllä, ja keväämmällä sitten voitaisiin jäädä kerhon jälkeen kaupungille ja käydä rannalla ja... Aurinkoisesta päivästä tuli mukavan keväinen olo!

Next time I think I will maybe go for a good walk and later this spring we can stay and maybe go to the beach and... Sunshine really made my day!

No comments:

Post a Comment