December 20, 2014

Reigaten yössä

Joulukuu on pikkujoulujen aikaa. Vietimme ihanien tyttöjen kanssa omaa pikkujoulua torstaina läheisen Reigaten yössä.
Reigate on ihastuttava pieni kaupunki Lontoosta etelään. Varsinaisia nähtävyyksiä ei ole, mutta jos vaikka olette autolla matkalla Gatwickin lentokentälle, voisi tässä olla ihan mukava pysähtymispaikka. Pääkadun varrella on mukavia pieniä putiikkeja, ei niitä ihan perinteisiä edullisimpia ketjuja, mutta esimerkiksi Jigsaw ja Phase Eight löytyvät, ja lisäksi tukku ihania sisustusliikkeitä ja antiikkiliikkeitä. Ja tietysti second hand – eli hyväntekeväisyysjärjestöjen kaupat, joista tällaisissa hiukan varakkaammissa kaupungeissa voi tehdä hyviä löytöjä.
Kävimme illallisella paikallisessa ranskalaisessa La Barbe -ravintolassa. Tunnelma oli mukavan kodikas ja ruoka aivan mahtavaa. Kauniisti aseteltu ilman suurempia krumeluureja ja maultaan suussasulavaa. Alkuun otin lohta kahdella tapaa ja annos ponkaisi kyllä samantien kärkikolmikkoon ikinä nauttimistani kalaruoista (no hyvä on, minähän en yleensä edes syö kalaa eli huipulle pääsee aika helposti) ja pääruoaksi katajamaustettua venison eli kauristahan se taitaa olla, herkkua oli. Jälkiruoka jäi tällä kertaa kokeilematta ja tyydyin espressoon, mutta listaltalöytyvä appelsiininougat kuulosti houkuttelevalta.

Muitakin hyviä ravintoloita kaupungista löytyy, muun muassa thai-ruoan ystäville vakiintunut Giggling Squidd ja uusi Regional Thai sekä argentiinalainen pihvipaikka Buenos Aires noin pari mainitakseni.

Jatkoimme iltaa vielä hetken uudessa drinkkibaarissa Urban9:ssä pianomusiikin säestyksellä. Laulava pianisti esitti vanhoja klassikoita ja uusimpia hittejä ja kyllä meidän pöydässä ainakin hiukan alkoi jalkaa vipattaa. Ja cosmopolitan oli mainio.
Olimme liikkeellä torstai-iltana ja perjantaina piti tietysti herätä reippaana tyttönä töihin, joten kohti kotia lähdimme jo puoliltaöin, mutta cocktailbaari oli täynnä ja viereiseen yökerhoon jonoa, joten kaupungista löytyy kyllä menoakin!


No comments:

Post a Comment