December 12, 2014

Joulumuotia

Englantilaisten joulunviettoon kuuluu aina ja joka vuosi joulupaita eli Christmas jumper. Joulunaikaan aikuiset ihmiset saavat, ja heidän kuuluu pukea ylleen ihana, lämmin, iloinen, talvinen ja ennen kaikkea jouluinen villapaita poronsarvineen, lumiukkoineen, joulupukkeineen ja lumihiutaleineen. Kaikkihan (eikö vain?) muistavat esimerkiksi Bridget Jones -elokuvan Mark Darcyn eli Colin Firthin malliesitykset: ensin poronsarvet ja sitten vielä lumiukkokin, kuvia vaikka täällä.
Mutta Englannissa kun ollaan, ei joulujumpperi ole tietenkään ihan pelkkää joulumuotia, vaan siihen liittyy myös hyväntekeväisyys. Tänään perjantaina 12.12. vietetään Joulujumpperipaitaa ja erilaisia keräyskampanjoita, joilla kerätään rahaa mm. Pelastakaa Lapset -järjestölle. 

Päiväkodissakin on teemapäivä. Kävimme paitaostoksilla, ja tämä oli Juniorin valinta:
"Oikea" joulupaita olisi siis villapaita, mutta Juniorin ei oikein tule villapaitoja pidettyä, joten ostimme sitten tällaisen hiukan ohuemman. Jos sitä sitten pidettäisiin joulunaikaan vähän useamminkin. No, samalla kassiin sujahti myös t-paita.
 Ja pitihän sitä nyt sitten itsellekin ostaa oma poropaita :)
Kyllä näissä vetimissä kelpaa viettää joulua!

Löytyykö sinulta jo joulujumpperi? 

Esimerkkejä jouluvillapaidoista muun muassa Nextin sivuilla (ei ole maksettu mainos enkä hyödy klikkauksista tai ostoksistanne).

2 comments:

  1. Ei ole joulupaitaa, mutta tuo sinun poropaita on kivan näköinen. Olisi ihan kiva, jos täällä Suomessa olisi vaihtoehtoja todella, mutta en mä kyllä osisi sellaista villapuseora pitää, tuollainen ohuempi malli olisi kivempi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, se on minulla nyt päällä, kun vietän etätyöpäivää kotitoimistolla, ja on kyllä mukavan pehmoinen ja sopivan lämmin. Ehkäpä tämä villitys tulee sinne Suomeenkin vielä, vaikka onhan tämä vähän sellaista kertakäyttöjuttua...

      Delete