December 01, 2014

Joulukuu, joulupuu

Meillä alkoi viikonloppuna joulu. Ensimmäiset joulukoristeet ilmestyivät täällä kauppoihin jo elokuussa, ja samoihin aikoihin pubit alkoivat mainostaa joulun lounaitaan. Lokakuussa oli pieni välijuhla eli halloween, mutta viimeistään sen jälkeen täällä ollaankin keskitytty täysillä pääasiaan eli jouluun.
Juniorin avustuksella joulukuusi saatiin pystyyn tosi kätevästi ja koristelukin sujui kuin tanssi. Joulukoristelaatikkoni jäi muuttotohinoissa Suomeen, mutta olen pikkuhiljaa tuonut sieltä joitakin koristeita tänne ja ostanut täällä uusia - sillä seurauksella, että koristelaatikon sisällöstä käytettiin nyt vain noin puolet. Eli eipä taida tarvita uusia koristeita hankkia tänä vuonna. Katsotaan nyt, jos vielä joulun lähetessä jokunen lisäkoriste löytää tiensä kuuseen. 

Joulukuusemme on nyt aika "talvinen", koristeena on mm.  lumipalloja, jääpuikkoja ja luistimia.
Täällä on myynnissä jos jonkinlaista muovikuusta, huurteilla ja ilman, valkoista, sinistä ja punaista. Mutta englantilaiset arvostavat myös ihan oikeaa elävää joulupuuta, ja niitäkin on jo myynnissä kaupoissa. Tosin ei taida paljon jouluna olla oikeasta kuusesta jäljellä, jos sen nyt jo ostaa. Yleisesti ottaen täällä kuuset ovat minusta pienempiä kuin Suomessa, ja myös erilaisia pöytäkuusia on tarjolla reilusti enemmän, kuin mitä olen Suomessa nähnyt.

Muistan lapsuudesta joulukuusen ihan oikeat kynttilät. Olihan ne ehkä kauniit, mutta sitä varomista! Enää kynttilät eivät edes etäisesti muistuta kynttilöitä, vaan ovat näitä pieniä led-valoja. Niitäkin tietysti saa vaikka minkä värisinä, mutta meillä on ihan tuollaiset "värittömät", ja vaikka näissäkin on se vilkkuohjelma, niin kyllä minä enemmän tykkään, kun ovat kokoajan päällä. Oikeita kynttilöitä ei meidän perheessä harrasteta, siihen on syynä muun muassa tämä allaoleva sankari.

Tämä roikale on nimittäin sen verran utelias ja leikkisä ja muutenkin epeli, että oikealle tulelle ei meidän perheessä tuhlata ajatustakaan. Simba ehti  kiivetä joulukuuseen tänään jo ainakin kolme kertaa, eikä se taida siihen päättyä.

Joko teillä on jouluvalot ikkunoissa?

2 comments:

  1. Minusta on mielenkiintoista miten kovasti Englannissa myydään joulukoristeita jo todella aikaisin, mutta sitten kuitenkin se joulu on niin lyhyt verrattuna Suomeen. Muistan kun lapsuudessani kävimme aina erään iäkkän rouvan luona tapaninpäivänä päivällisellä ja hänellä laitettiin aina "kuusi palamaan" kun hänellä oli oikeat kynttilät. Mutta enpä uskaltaisi käyttää oikeita kynttilöitä vaikka meillä ei kotieläimiä olekaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan totta, jouluaatto on täällä ihan yleisesti työpäivä ja varsinaista joulua onkin siten vain joulupäivä ja tapaninpäivä. Tänä vuonna on sitten sentään viikonloppu perässä tuomassa hiukan lisää vapaapäiviä.

      Delete