December 09, 2014

Itsenäisen Suomen jouluherkkuja

Taas on vietetty itsenäisyyspäivää ja lehtien mukaan ihan perinteisin menoin, onnea näin jälkikäteen, 97-vuotias Suomi!

Linnan juhlia en katsonut, mutta lehdistä piti kyllä sitten seuraavana päivänä tarkistaa puhutuimmat iltapuvut ja vieraat. Hanna Koivu oli kyllä kaunis, ja monta muutakin upeaa daamia mahtui mukaan. Ja entä sitten vuoden suosituin vieras, Hannes Hynönen, aivan mahtavaa!
Täytyy tosin sanoa, että en kyllä näistä uudemmista perinteistä eli "mielenosoituksista" itse perusta, ihan omituista touhua minusta, en ymmärrä. Maailma on avoin, eli jos ei Suomen meno miellytä, niin tervemenoa vaan kokeilemaan ja katsomaan, miltä maailma näyttää muualta katsottuna. Koitan kovasti olla tekemättä vertailuja Suomen ja Englannin välillä, mutta kyllä täältä käsin Suomen arvostus on pysynyt ainakin ennallaan ellei kasvanut. Kyllä niitä kotimaan tuttuja juttuja kaipaa ihan säännöllisesti.
Meillä nautittiin itsenäisyyspäivänä Suomi-herkkuja eli joulutorttuja. Vähän paikallisella vivahteella tosin, kun täältä ei ihan joka kaupasta saa sitä oikeaa luumumarmeladia. En viitsinyt keitellä itse luumuja, vaan käytin Bon Maman luumuhilloa (plum conserve), jossa kyllä ihan maistui luumukin, mutta olihan se liian sokerista. Ja levisi vähän pellille, vaikka sekoitin joukkoon hiukan maissijauhoja (kun perunajauhojakaan ei täkäläinen perusmarketti tunnista)

Tällaisia niistä tuli (ja kaikkihan on tietysti jo syöty, nam nam)!

2 comments:

  1. Vautsi, hienot tuli! Teitkö oikein itse taikinankin? Mä teen nykyään näitä aina omenahillolla, ne kun menee paremmin kaupaksi kuin luumuiste. Kivaa viikon jatkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En sentään, käytin paikallista valmista puff pastryä, joka on kyllä mielestäni ihan torttutaikinaa vastaavaa. Omenahilloversio kuulostaa tosi hyvältä kyllä myös! Samoin oikein mukavaa joulukuista viikkoa Sinulle!

      Delete