November 02, 2014

Rätinää ja pauketta

Tuskin on Halloweenista päästy, kun on jo seuraava juhla käsillä. Vaan näinä pimeinä marraskuun (niinpä!) iltoina ei auta valittaa - ja kukapa valittaisikaan, kun kyseessä on  nimittäin Guy Fawkesin ja ruutisalaliiton muistelot eli bonfire night ja sen ilotulitukset?

Viime vuonna ihastelimme ilotulitusta ja sivistimme itseämme illan historialla, tänä vuonna oli testissä uuden kylän tarjoomukset. Lapsille oli tietysti myynnissä valomiekkoja ja muita härpäkkeitä, ja mekin sitten sorruimme sellaiseen. Kuulemma miekkaan voi sentään onneksi vaihtaa patterit, joten eiköhän se päädy johonkin varastolaatikkoon, josta se kaivetaan esiin sitten taas ensi vuonna. Tai jo uutena vuonna.

Illan aluksi kaupungin pormestari sytytti kokon. Ja komea kokko olikin, joukossa oli myös pieniä ilotulitteita, lähinnä pauketta ja "isomman kokoisia tähtisadetikkuja".
Kokon hiipuessa käynnistyi sitten illan kohokohta, ilotulitus. Joka on tietysti tällaiselle amatöörivalokuvaajalle ihan mahdoton tehtävä, taisi olla zoomisormikin hiukan liian herkässä, mutta laitanpa nyt kuitenkin pari kuvaa tähän.

Oli aivan upea show! Parinkymmenen minuutin ilotulitus ja jotain vielä parempaa - Juniorin ilmeet, kun hän katsoi ilotulitusta. Melkein jo ajattelin ostaa liput ensi viikonkin ilotulitukseen ihan vaan sen vuoksi. Niin, nämä ilotulituksethan eivät siis todellakaan olleet tässä, tarjolla on toinen toistaan upeampia esityksiä, ja tässä meidänkin pikkukaupungissamme tämän kaupungin ja Lions Clubin järjestämän illan lisäksi on tulossa ainakin paikallisen krikettikerhon ilta.

Mukava päätös lauantaille. joka meillä olikin tällä kertaa varsin vauhdikas: aamulla hurautimme Suomi-kouluun, iltapäivällä vietettiin tarhakaverin synttäreitä paikallisessa puuhalassa, ja sieltä sitten vielä siis rakettien rätinään ja paukkeeseen. Paljon mukavia asioita taas yhden päivän aikana.

Miten teillä on viikonloppu sujunut?

No comments:

Post a Comment