November 16, 2014

Kotiseutu-ulkoilua

Olipas taas mainion mukava lauantaipäivä. Aikainen lintu madon nappaa eli herätys hiukkasen ennen kukonlaulua, mutta siitähän se päivä lähtee reippaasti käyntiin. Suomi-koulussa oli avaruusteema, ja Juniori jaksoi ihan melkein koko ajan suurinpiirtein kiltisti (tulkitkoon tuon nyt sitten kukin tavallaan). Askarreltiin raketti ja piirrettiin ilotulitus.
Kotosalla sitten saatiin nauttia ihanasta auringonpaisteesta eli ulos, ulos, potkulautailemaan! Täällähän todellakin on sadekausi menossa eli märkää riittää, ja kun tuo aurinko pilkistää, on päästävä ulos. Meilläkin jäi pekonipasta hellalle odottelemaan, kun ryntäsimme ulkoilemaan. Aamupäivällä siis sateli vettä. Nappailin ulkoillessa muutamia kuvia tästä meitä ympäröivästä alueesta, kertovat hiukan paikan hengestä. Osa kuvista on jo lokakuulta, mutta puissa on vielä sama syksyinen väritys eli lokakuunkin kuvat ovat ihan ajankohtaisia.

Alue on siis yleisilmeeltään punatiilinen. Talomalleja on muutama, mutta etenkin tuosta alemmasta kuvasta näkee, että vaikka talot ovatkin "samoja", ne ovat kuitenkin kaikki erilaisia.

Vaikka talot ovatkin aika tiiviisti toisissaan kiinni ja lähekkäin, ei viheralueita ole unohdettu. Englanti on kaikenkaikkiaan hyvinkin vihreä saarivaltio ja puutarhanhoito on täällä arvossaan. Tykkään itse kovasti tuosta puumateriaalin käytöstä esimerkiksi aidoissa ja lasten leikkipuistossa ihan leikkivälineissäkin. Tuo mukavaa maaseutumaisuutta. 


Pienetkin etupihat ovat rakkaudella hoidettuja. Hiukan nolottaa oma viherpeukalon puute aina välillä. Tänäänkin olisi ollut hyvä tilaisuus vihdoin istuttaa kukkasipulit maahan (taidan olla jo ihan pikkiriikkisen myöhässä), mutta se jäi nyt edelleen tekemättä. 


Päivä kaksin Juniorin kanssa sujui kaikin puolin niin mukavasti, että kauppareissulla päätin palkita meidät pienillä kuppikakuilla - mikä tietysti sai jo ennestään hyväntuulisen Juniorin entistäkin paremmalle tuulelle. Ja se taas sitten äidin. Kyllä kelpaa!

2 comments:

  1. Kyllä teillä on upeat maisemat naapuristossa. Ja sen puutarhan kanssa kannattaa ajatella, että rauhassa kannattaa suunnitella, ettei sitten tarvitse siirrellä kasveja paikasta toiseen. Meinaan kokemusta on siitäkin :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tykätään kyllä tästä vehreydestä, ja aurinkoisena päivänä etenkin on mukava käyskennellä kotiseuduilla ja hakea inspiraatioita muiden pihoista. Saatiin sunnuntaina Juniorin kanssa sentään muutamat krookuksen ja tulppaanin sipulit maahan, toivottavasti sieltä keväällä nousee jotain ylöskin.

      Delete