November 24, 2014

Joulutunnelmaa Ideal Home -messuilla

Käväisin huvittelemassa Ideal Home -messuilla. Messuilla pääsi kyllä ihan mukavasti joulumielelle, joulumusiikkia oli tarjolla ihan elävänä, joulukoristeita oli jos jonkinlaista, ja vielä luistinratakin. Ja tietysti lunta, no, lumentapaista, muoviahan se oli.

Tämän pelkistetyn joulukuusen voisi kuvitella olevan suomalaista muotoilua, mutta kyllä se taisi ihan englantilaista mallia olla. Ihan kiva vaihtoehto perinteiselle kuuselle vaikkapa toimistolle tai muihin julkisiin tiloihin, en ehkä omaan kotiin sentään ottaisi. No ehkä ottaisinkin :)
Joulun tuoksua ovat kaneli ja muut mausteet, appelsiini ja muut sitrushedelmät. Nämä kuivatut hedelmät ja mausteet saivat minulla sormet syyhyämään. Tahtoo! Messuilta en ostanut, mutta näin näitä samoja yhdessä lähiostarin kaupassa, täytyy varmaan mennä käymään siellä vielä ennen joulua.

Englantilaiseen jouluun kuuluu tietysti myös nämä paukkujutut, mitähän ne on suomeksi, christmas crackerit. Koitin näitä muutama vuosi sitten Suomessa asuessa hankkia, mutta suomalaisista kaupoista ei löytynyt eikä nettikaupat toimittaneet Suomeen. Saakohan näitä nyt? Saakohan näitä viedä itse lentokoneella vai ovatko sen verran räjähteitä, että ovat kiellettyjen listalla? Tietääkö kukaan?
Niin se luistinrata. Oli ihan kivan näköistä. Vaikka takaperinluistelu ja kaikenlainen pyöriminen ja hyppiminen olikin kielletty (ei sillä, että mitään salchoweja tai lutzeja olisinkaan tehnyt, hahaa). Ja pari muutakin sääntöä löytyi. Luistelu on tosi vaarallista.
Ja loppuun vielä talven muotikatsaus eli led-valoilla varustettu vilkkuva pipo! Täällähän ei jostain syystä käytetä heijastimia ja esim. pyöräilijöillä on ties minkälaista vilkkuvaloa päällä, jotta edes jonkin verran näkyisivät liikenteessä. Ja voishan tuo kai muutenkin olla kiva... Vai mitäs tykkäätte? Olisiko tämän talven hitiksi?

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - mukavaa alkanutta viikkoa!

2 comments:

  1. Hei, en tiedä SAAKO noita joulupaukkuja tuoda, mutta on niitä tässä vuosien saatossa tuotu useampaankin kertaan - ruumassa. Mukavaa joulun odottelua sinnepäin! Yksi englanninserkuista on tulossa vielä käymään täällä pimeydessä ja vesisateessa, pukataan se Lapin junaan, että näkee edes vähän lunta ;) T. Margit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilmeisesti säännöt ja käytännöt vaihtelevat. Joku on kuulemma lähettänyt postissa ja hyvin on mennyt perille, yksi ottanut mukaan lennolle ja ruumaan - ja paukut on takavarikoitu, toisella ei. Kysyin itse Norwegianilta ja sanoivat, että saisi ottaa mukaan käsimatkaan. Taitaa olla tuurikauppaa!

      Delete