October 29, 2014

Syysvärejä - Autumn Colours

Tunnustan ihan alkuun, että meidän puutarhassa ei tällä hetkellä kukat kuki, mutta sehän ei tietenkään estä minua hurauttamasta puutarhakauppaan ihailemaan kauden väriloistoa. Ihan ilman ostoaikeitakin.

I confess right away that there really are no flowers in our garden at the moment but that doesn't stop me from driving to a local garden shop to see the season garden colours. Without any intention to buy anything.

Puutarhakaupathan ovat siis nimittäin paljon muutakin kuin vain kasveja, ja niissä voi kuluttaa aikaa ihan mukavasti paitsi kukkien myös muun kodinsisustuksen, lemmikkieläintarvikkeiden, askartelutarvikkeiden, vaatteiden, korttien, keittokirjojen jne jne parissa, ravintolaa unohtamatta. Ja leikkialuetta. Ihan oikeita perhekohteita siis, ja ilman pääsymaksua.
Syklaameja.
Mitähän nämä lienevätkään?
Sääthän täällä alkavat olla jo syksyisiä, sadetta riittää ja lämpötilat jäävät päivällä noin viiteentoista asteeseen. Ilmassa tuoksuu syksyltä. Mutta suomalaisittain tuntuu aika oudolta, että nyt ihan oikeasti voisi puutarhassa kukoistaa kukka jos toinenkin sen sijaan, että maa olisi umpijäässä ja maan päällä kerros lunta.

Weather is getting cold and rainy. You can smell Autumn in the air. For a Finn all a bit weird to think that you could actually have colourful flowers in your garden, instead of just a good amount of snow.
Orvokkeja.
Koristekaaleja.
No, ehkä jonain päivänä meidänkin puutarhaamme ilmestyy jotain väriä. Jaa, ostimmehan me sentään kirsikkapuun, jonka istutimme puutarhan muurin ulkopuolelle. Jossakin paperissa sanottiin, että aidan toisella puolella tien vieressä oleva tilkku olisi osa meidän tonttiamme, ja vaikka ei olisikaan, niin uskomme ja toivomme kirsikkapuun siinä säilyvän. Sinne sen istutimme siis oman pihan tilaa säästääksemme ja kasvamaan näkösuojaksi. Peukut pystyyn, että se siellä menestyy.

Maybe some day there will be colour in our garden, too. Well, we did buy something, a cherry tree that we planted outside our garden fence on a small piece of land that according to some papers should be ours. Hopefully it will like it there and grow big and strong and provide the neighbourhood with lots of cherries.

No comments:

Post a Comment