June 27, 2014

Puutarhatee - Tea in a Garden

Vieraiden kanssa on kiva kierrellä ja katsella täkäläisiä nähtävyyksiä. Mielellään tietysti sellaisia, joita ei ole tullut aiemmin kovin moneen kertaan nähtyä, mutta joitakin asioita on kiva tehdä uudestaankin. Niin kuin esimerkiksi englantilainen iltapäivätee (aiemmin nautittu täällä).

I enjoy sightseeing with guests. Of course places I haven't seen (too many times) myself are on the top of my list if I can choose but there are also things you don't mind doing again and again. Like English Afternoon Tea (earlier enjoyed here).

Etenkin, kun sen voi nauttia näin kauniissa kartanopuutarhaympäristössä kuin viime sunnuntaina nauttimamme tee.

Specially when it is served in such a beautiful manor like the tea we had last Sunday.

Miljöönä on suojeltu Elisabethin (ensimmäisen siis) aikainen kartanohotelli ja -ravintola sekä upea puutarha. Sisätiloissakaan ei ollut moittimista, mutta koska oli kaunis kesäpäivä, nautimme teemme ulkona terassilla.

This is an Elizabethan (the first one's, that is) manor, nowadays a hotel and a restaurant, with a magnificent garden. The interior isn't too bad either but as it was a lovely sunny summer day we had our tea outside in the garden.
Iltapäiväteehenhän kuuluvat pienet voileivät (kurkku-, muna-majoneesi-krassi-, kinkku- ja lohitäytteet taitavat olla tyypillisimmät), skonssit hillolla ja clotted creamillä, sekä lopuksi sitten makeat kakut, jotka vaihtelevat. Meille tarjoiltiin mustikkapiirakkaa, sitruunamarenkia, kakkutikkari sekä Pimm's-hyytelö. Herkkua oli!

Afternoon tea consists of small finger sandwiches (cucumber, egg-mayo-cress, ham and salmon being the most typical ones I believe), scones with jam and clotted cream and of course sweet cakes which may vary. We got blueberry pie, lemon meringue, cake pop and Pimm's jelly. Delicious!
Suosittelen kaikille Englanninkävijöille! Iltapäiväteelle on pukukoodi smart casual ja tässä ympäristössä se oli kyllä enemmän kuin paikallaan. Erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti, mutta etukäteisvaraus kyllä kannattaa tehdä, yleensä sitä edellytetään. Ja aikaa tietysti pitää varata hiukan enemmän kuin normikahvitauko, sellaiset pari tuntia on aika sopiva. Ja sitten nautitaan!

I recommend this to all visiting England! The dress code is smart casual and in this amazingly beautiful environment that was absolutely appropriate. There is a lot of choice but usually you must make reservations. And make sure you take enough time, more than a normal coffee break, about two hours should be enough. Enjoy!

1 comment: