April 13, 2014

Perhosefektejä - Butterfly Effects

Kesän ajan Lontoon Luonnontieteen museossa on menossa ihan mahtava erikoisnäyttely, Sensational Butterflies eli perhosistahan siis on kysymys. Museon pihalle on rakennettu kasvihuone - tai siis perhoshuone - jossa asustaa toinen toistaan näyttävämpiä siivekkäitä. Värikkäiden perhosten ihailun ohessa näyttely tarjosi tietysti runsaasti tietoa perhosten kehityksestä ja myös esimerkiksi, kuinka tarjota perhosille suotuisat olosuhteet omassa puutarhassa. Tuoksuvia kukkia ja niittymäistä maisemaa ainakin. Ja lapsille oli tarjolla oma leimapassi, johon kerättiin leimat joka vaiheesta. Taapero tykkäsi.

This summer there is an amazing special exhibition on at Natural History Museum in London, Sensational Butterflies. There is a green house outside the museum full of magnificent winged creatures and information, for example, how to provide conditions attracting butterflies in your own garden. For children there is, of course, a passport to collect stamps on. Toddler really enjoyed all this.


Näyttelyn lopussa oli tietysti vielä näyttelymyymälä. Ei voi kuin ihailla, kuinka täällä osataan tämä näyttelytuotteistus. Tarjolla oli jos jonkinmoisia, aivan ihania perhostuotteita melamiiniastioista kirjoitusvälineisiin, tarrakirjoihin ja koruihin. Ei päästy tyhjin käsin ulos.

Perhosten lisäksi kävimme vielä itse museon päärakennuksessakin, kävelimme pikaisesti läpi maan synnyn ja alkuaikojen elämän kehittymisen vedestä maalle. Ja vielä poikkesimme myymälään sisälläkin - suosittelen todella, etenkin, jos on tarve ostaa tuliaisia tai synttärilahjoja lapsille. Parempi kuin Hamley's :)

At the end of the exhibition there is a small museum shop with all kinds of butterfly things available. They really know how to transform an exhibition into wonderful products that you just can't resist here. Didn't walk out empty handed.

After butterflies we had a quick look at the main building exhibitions as well and walked through the beginning of everything. And the main museum shop - I really do recommend you all this shop, specially if you are looking for presents for children, this is better than Hamley's :)


Perusnäyttelyt ovat tässäkin museossa ilmaisia, perhosnäyttelyyn liput maksoivat £5,50 per nenä. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä kun astuimme pääovesta ulos kahden jälkeen iltapäivällä, oli siellä melkoinen jono. Ihmettelimme ja kummastelimme itseksemme, sillä me emme aamukymmeneltä jonottaneet mihinkään, mutta ei voinut muuhun päätyä, kuin että museoon se johti. Saattoi tosin olla erityisesti dinosaurusnäyttelyyn ja lisäsyynä voi olla myös koulujen kevätloma, joka täällä siis on nyt meneillään. Jos ei erityisesti tykkää jonottaa ja haluaa varmistaa pääsynsä näyttelyihin, niin kannattaa olla paikalla heti aamusella tai varata liput etukäteen netistä. Liput varataan tietylle kellonajalle, ja silloin sitten pääsee sisään jonon ohi. Ja museon nettisivut ovat täällä. Perhosefektejä odotellessa!

Basic exhibitions in Natural History Museum are free, tickets to see butterflies are £5.50 pp. It is a good idea to be there early in the morning as when we walked out the museum at 2 pm there was a massive queue outside the building. Of course school spring term and free access to the dinosaurs exhibition may have something to do with this at this time of the year but in case you don't enjoy waiting  you might want to be early - or book your tickets online with a specific time slot. Museum web site here. Now, waiting for butterfly effects!

2 comments:

  1. Tosi hienoja perhoskuvia. Kun oli opiskelemassa Lontoossa, kävin aika monessa erikoisnäyttelyssä ja täytyy sanoa, että englantilaiset osaa. Koskaan ei harmittanut lipun hinta, koska näyttelyt oli aina hintansa väärtejä. Ja sen näyttelytuotteistuksen he osaavat. Aina lähti jotain kivaa mukaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, kiitos :) Tässä näyttelyssä kuvattavat eivät ainakaan ujostelleet, laskeutuivat jopa kävijöiden päälle lepäilemään ja tarkemmin tutkittavaksi. Kyllä sai rahalle vastinetta!

      Delete