April 06, 2014

Maailman helpon raparperipiirakka - The Easiest Rhubarb Pie in the World

Lauantai-iltana teki mieli "jotain hyvää", ja pikaisen jääkaappitarkastuksen ja reseptihaun jälkeen pyöräytin maailman helpomman ja erittäin herkullisen raparperipiirakan.

Saturday night and i felt like "something nice". After a quick fridge check and internet search the choice was clear - the world's easiest and really delicious rhubarb pie.

Maailman helpon raparperipiirakka (resepti Hellapoliisista täältä):
Recipe from here (in Finnish):

2,5 dl vehnäjauhoja / flour
1,5 tl leivinjauhetta / baking powder
1 dl sokeria / sugar
0,5 tl vaniljasokeria / vanilla sugar
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jogurttia / buttermilk, cream or natural yoghurt
1 dl öljyä / oil
1 muna / egg

Sekoita puuhaarukalla keskenään kuivat aineet. Lisää loput aineet, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan, lisää päälle raparperipalat. Paista 200 astetta / 25-30 min.

Using a spatula/spoon, mix together the dry ingredients. Add the rest, mix quickly. Pour into a pie bowl, bake for 25-30 min in 200 degrees C.

Tämä oli siis alkuperäinen resepti. Itse korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla ja piimän sijasta käytin jääkaapin perukoilta löytynyttä ranskankermaa. Herkkua!

That was the original recipe. Instead of just flour I used a mixture of flour and porridge oats and instead of buttermilk I used creme fraiche. Yummy!

2 comments: