March 22, 2014

Viinikellarissa - Wine Cellar

Ystävien veivät meidät näin tunnelmalliseen paikkaan. Aika pysähtyy ja maa vaihtuu. Vanha holvikellari on kuin tehty viinibaariksi. Pakopaikka ja hetken rauhoittuminen kiireisen päivän jälkeen, tai romanttinen kynttiläillallinen, tai ilta henkevien keskustelujen ja punaviinin parissa. Sinä valitset.

Our friends took us to this place with amazing atmosphere. You loose track of time and place. This old vault cellar looks as it was made to be a wine bar. Hideaway and a moment of peace and quiet after a busy day or a romantic candle light dinner for twp or a night full of intelligent and witty conversation and red wine. You choose.

Itse en vielä toistaiseksi pidä Englantia kovin kummoisena viinimaana, vaikka täällä siis ihan on viinintuotantoakin, mutta enpä ole kovasti tutustunutkaan maan tuotantoon. Tuontiviinillä siis mentiin. Vaikka kevät on jo ihan pitkällä, päädyimme punaviiniin, tosin valitsin sen listalta kohdasta ”kevyet”. Omasta mielestäni ihan onnistunut valinta, vaikka olikin hiukan oppimismielessä tehty, sillä carmenére-rypäle ei ole minulle oikeastaan ollenkaan tuttu. Kevyehkö, mutta kuitenkin ihan ryhdikäs ja luonteikas. Huom, viiniasiantuntijan termit, hihii :).

So far I don't know that much of English wines (they do produce some, yes) so I chose an imported bottle. Although it was a warm Spring day I chose us a bottle of red, from the lighter wines, though. I personally liked the wine, hope others did too, even though it was pretty much based on learning as I'm not that familiar with carmenére grape. Light but enough character and spices. Wow what a wine expert I sound, haha :).

Viinin seuraksi otimme tietysti juustoja. Herrat valitsivat juustot teemalla ”mitä haisevampi, sitä parempi”, ja hyvin valitsivatkin. Toinen on camembert, mutta sen tuoksuvamman nimeä en valitettavasti tiedä. Kaikki meni viimeistä murua myöten.

Tuntui oudolta palata pävänvaloon viinikellarin hämystä. Kellarissa aika pysähtyi ja tuntui ihan myöhäiseltä illalta, vaikka oikeasti oli vasta aurinkoisen päivän iltapäivä. Tästä oli hyvä jatkaa eteenpäin. Lepposasti. Ei kiire mihinkään.

With wine we obviously had some cheeses. Gentlemen chose our cheeses, "stinkier the better", and did a good job, too. The other one is camembert but unfortunately I don't know that the stinkier one is called. 

It was strange to go back to sunny afternoon from the darkness of the cellar. Inside it seemed as if all clocks had stopped working and it had been late already. It was good to continue the day after this. Relaxed. No rush.

Mikäli kiinnostuit, niin tämä Gordon's Wine Bar löytyy Embankmentin metroaseman takaa.
In case you are interested you can find Gordon's Wine Bar right next to Embankment tube station.

No comments:

Post a Comment