March 14, 2014

Viikon ruokavinkki - Food Tip of the Week

Sarjassamme viikon ruokavinkki, ruokaisa lounassalaatti Susannan tyyliin.

In our series lunch tip of the week á la Susanna.

Meidän toimistollamme eväät on ihan yleinen käytäntö, mutta Miehen työpaikalla ei ole edes mikroa, jossa eväänsä lämmittäisi. Tyypillinen lounas voi siis olla vaikkapa mukaan napattu kolmioleipä tai sitten lounas nautitaan jossakin lähistön ravintoloista. Ja perunalastuja. Kyllä, sipsejä. Ne ovat hyvinkin tyypillinen lounaan osa. Hyh hyh. Ei ole ihan niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja nuo, plus että ulkona syöminen maksaa ja vie aikaa, joten koitan itse kulkea töihin eväsrasian kanssa. Aina ei edellisen päivän ruoanjämiä riitä sellaisenaan lounaaksi, joten joskus sitä joutuu hiukan säveltämään.

In our office, bringing your own lunch is really common but e.g. at my partner’s work they don’t even have a microwave oven to warm up your lunch. Typical lunch may consist of sandwiches and chips - yes, chips, very typical, yak :) - or then you  might go out to one of the restaurants nearby for lunch. Not the healthiest options plus it takes money and time to go out. Therefore, I try to take my home made lunch with me to work. Leftovers from previous day's dinner are not always enough as such so sometimes you will need to be more creative.
Jopas tuli herkkukuva. ;) - Wow how delicious picture this is ;)
Eilen nautimme kotona illalliseksi englantilaisia makkaroita ja uunissa paahdettuja lohkoperunoita ja bataattia. Makkarat hupenivat parempiin suihin, mutta yli jääneistä perunasta ja bataatista syntyi ruokaisa lounassalaatti, kun lisäsin joukkoon kurkkua, tomaattia, fetajuustoa ja pari ruokalusikallista ranskankermaa. No, tein rinnalle vielä oman kinkku-juustokolmioleivän, täysjyväpaahtoleipäinen sentään. Ja jälkkäriksi rasiallinen meloninpaloja (ja pari keksiä firman keksipurkista).

Illalla sitten pubin kautta viikonlopun viettoon!

We had English sausages and oven roasted potatoes and sweet potatoes for supper last night. So this morning potatoes and sweet potatoes made a good base for lunch salad, just added cucumber, tomatoes, feta cheese and two spoonfuls of creme fraiche. Well, also had a small cheese&ham sandwich. Plus some melon as dessert (and two biscuits from company biscuit box).

Later tonight to pub and then it's weekend!

No comments:

Post a Comment