March 20, 2014

Tate Modern

Vietin sunnuntaina ihan vaihteeksi hetkisen ihan omaa aikaa ja leikin turistia. Lontoossa on upeita nähtävyyksiä ja mikä parasta, useat mahtavat museot ovat ilmaisia. Esimerkiksi Tate Modern, joka on yksi minun lempipaikoistani, on sellainen. Mittava perusnäyttely on ilmainen, samoin yleensä esillä on pienempiä erikoisnäyttelyitä ilman pääsymaksua, ja sitten lisäksi on pääsymaksullisia laajempia erikoisnäyttelyitä.

Last Sunday I had some "me time" and played tourist. There are so many sights to see in London and what is best, several great museums are free. Like Tate Modern which is one of my favourites. 
Huomatkaa tyylikäs koivumetsä museon edessä!

Itse Tate Modernhan on nähtävyys ihan rakennuksena itsenäänkin. Olen aiemminkin kirjoittanut & kuvannut paikkaa täällä. Nyt kävin katsomassa Harry Callahanin valokuvia, joka kuuluu noihin maksuttomiin ja on esillä toukokuun loppuun saakka.

Näyttely oli jaettu teemoihin - kaupunkikuvat, Eleanor-kuvat ja luontokuvat. Kaupunkikuvissa oli jujuna kerrostuneisuus, tavalliset piilosta kuvatut kaupunkilaiset tai sitten vaikkapa punainen väri, kuten tässä:

The building itself is magnificent, I have posted about the place earlier, too. This time I saw an exhibition of photographs by Harry Callahan. Pictures of cities, Eleanor and nature. 

Callahan myös tutki kuvissaan luontoa, kuvissa esiintyy lehtiä, mättäitä ja yksittäisiä ruohonkorsia, kuten näissä:

Exploring nature:
Cattails Against Sky
Kiersin tällä kertaa myös peruskokoelmista koottuja näyttelyitä, joissa oli esillä mm. kubismia ja minimalismia, yksinkertaista ja modernia, kuten tällaista:

I also walked through some displays of basic collection, including e.g. cubism and minimalism, simple and modern like this:
Dan Flavin: unnamed (to Don Judd, colorist), 1-5
Sergio Camargo: Large Split Relief No 34/4/74 1964-5.
Valitettavasti en löytänyt myymälästä Callahaneja printteinä, olisi ehkä joutunut kartuttamaan omaa "taidekokoelmaa" sellaisella. Muutenkin pysyin tiukkana enkä ostanut mitään, vaikka tarjolla oli taas vaikka mitä houkutuksia, kuten hyllyllinen erilaisia lastenkirjoja ja läppärilaukku.

Unfortunately there weren't any prints of Callahan's photos in the museum shop, would have had to buy some. I was actually very proud of myself as I didn't buy anything this time even though there were some really nice art books for children plus this laptop case.


Jos olette tulossa Lontooseen keväällä, niin huhtikuun puolessa välissä Tate Modernissa avataan näyttely tältä herralta - minä ainakin aion mennä katsomaan tämän:

In case you are planning to visit London this Spring, keep in mind an exhibition of works by this gentleman - I'm definitely seeing this:
Jos ei museon kahvilat innosta (enkä ihmettele), niin kannattaa kävellä Thamesin rantaa pikkuisen länteen, Blackfriarsissa on mukavannäköinen rantaravintola ja on siinä pieni Starbuckskin. Plus toinen taiteenystävän galleria, Bankside Gallery, johon on myöskin ilmainen sisäänpääsy.

On a sunny day it is nice to walk the riverside from Tate Modern.

No comments:

Post a Comment