February 10, 2014

Vaikeuksien kautta voittoon - Defeating Difficulties

Tadaa, mitäs tänään näkyikään? Sinistä taivasta ja aurinkoa!

Ta dah, what do we have here? Looks like blue skies! 


Taas on epätoivon kautta päästy useammassakin asiassa eteenpäin. Kuten esimerkiksi talomateriaalien suhteen. Mehän kävimme muutama viikko sitten valitsemassa keittiön kaapit ja sen sellaista. Lauantai-illalla oli jo paniikki iskeä, kun soittivat, että niin, näistä pitää maksaa nyt vähintään puolet ja viimeistään maanantaiaamuun mennessä - muuten käytetään heidän valitsemiaan materiaaleja. Kääk!! Tiesinhän minä, että ne pitää maksaa tässä näillä hetkillä, mutta minne? Mistään ei löytynyt pankkiyhteystietoja! No, asiahan selvisi, kun sitten sunnuntaiaamuna soitin hädissäni ympäriinsä: maksu pankki- tai luottokortilla eli annoin puhelimessa kortin tiedot, ja sillä siisti. Suomalaiseen tyyliin odottelin kotiin laskua, heh heh :)

Again victory through desperation in couple of things. For example our house fabrics. As you might remember we chose our kitchen cupboards and bathroom tiles some time ago. Saturday night, however, I was quite close to panic. The lady from the fabrics company phoned that we must pay a deposit before Monday morning, otherwise they will ignore our choices and use their standard ones! No!! I knew we'd have to pay something sometime soon but where and whom? No bank details anywhere! Well, it took me few phone calls Sunday morning to find out that they only accept debit or credit card so all taken care of on the phone. Being a Finn I was waiting for an invoice, ha ha :)
Englannin parhautta: tuoreita vadelmia ympäri vuoden. - Best in England: fresh raspberries throughout the year.

Kerroin jokin aika Taaperon masuvaivoista ja nyt näyttää siltä, että vihdoin tämän viikonlopun aikana on otettu isoja askelia eteenpäin senkin osalta. Jo pidempään on tehty puurot puoliksi hiutaleista, puoliksi leseistä ja niin edelleen, mutta ongelmana on ollut, ettei Taapero ole juonut riittävästi. Ja nimenomaan vettä tai mehua, ei maitoa. Nyt on vietetty tehopäiviä tämän suhteen eli taisin viimein keksiä oikeat houkuttimet, millä vesikin saadaan maistumaan. Lisäksi runsaasti kuivattuja aprikooseja ja välipalaksi tuoretta melonia ja päärynää ekstra-annoksin. Läpimurto! Nyt täytyy pysyä tässä ja katsoa, saimmeko Taaperon kanssa ihan pysyviä tuloksia aikaan ja haavaumat alkaisivat olla taaksejäänyttä elämää.

Some time ago I told you about Toddlers tummy problems and now finally it looks like we have made some really good progress this weekend. Obviously, for some time we have made our porridge half oats half bran and so on but the problem has actually been that Toddler doesn't drink enough. And drink water of juice, not milk. For the last 4 days we have had superdiet days and I think I finally found the right way to trick Toddler to drink his water. Additionally we have enjoyed extra portions of dried apricots and fresh melon and pear. Breakthrough!! Now we'll just have to stick on this track to see if Toddler and I have achieved permanent results and tears would be defeated.

Ei nyt sentään ihan ilman herkkuja koko viikonloppua vietetty, pitihän sitä puistokävelyllä poiketa kahvilaan herkkucookieille.

No weekend without some treats, however, had to stop at the cafe on our walk in the park for delicious cookies.

On se kyllä jännä, miten aurinkoinen päivä saa kaikin puolin mielen kirkkaaksi. Vaikka päivää ei voi sanoa lämpimäksi, kova tuuli pitää siitä huolen, niin se, että näkee, että tämä sade voi joskus loppua, tekee paljon. Mukavaa uuden viikon alkua!

Funny how better you feel on a sunny day. Even though it wasn't that warm, hard wind took care of that, seeing that it can stop raining makes a huge difference. Hope you all a great start for this week!

2 comments:

 1. Onpas hienoa, että lapsi ja vatsa voivat paremmin. Se on kyllä totta, että liian vähäinen nesteytys on moneen vaivaan syypää.
  Meillä pilvistä ja loskaista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No toivottavasti tässä nyt tapahtui vihdoin parempaan. Itsellekään ei kuitukuuri ole pahitteeksi!

   Delete