February 17, 2014

Uusi kotiseutu - New Neighbourhood

Niin kuin sunnuntaisesta postauksesta jo näkyikin, niin pääsimme sunnuntaina nauttimaan ihanasta aurinkoisesta kevätpäivästä heti aamusta lähtien. Pidimmekin retkipäivää ja kävimme vielä iltapäivällä katsomassa, miltä uusi kotimme näyttää – ja tältähän se.

As you might have read from my post on Sunday we were lucky enough to enjoy a really lovely sunny day on Sunday. So we decided to drive to see our new home. This is how it looks like:
Hiukan on siis vielä tekemistä, ennen kuin tuonne pääsee huonekalujaan siirtämään!

There is still little something to do before we can move our furniture in!

Tutustuimme tällä kertaa hiukan enemmän myös muuhun alueeseen, muun muassa poikkesimme naapuruston ikivanhassa pubissa ja kiertelimme lähistön upean kartanohotellin (ei mikään tuore tapaus sekään) puutarhassa. Aivan ihastuttavaa, näen jo itseni siellä iltapäiväteellä tai nauttimassa kesäpäivästä lasillisen kera.

This time we also walked around a little to see the neighbourhood, like an ancient pub right next door and a beautiful manor hotel (not too young that either) garden nearby. Just amazing, I can see myself having high afternoon tea here or just sit and enjoy a summer day and a glass of wine.


Illalla koitin vielä netistä katsella lattiavaihtoehtoja uuteen kotiin, mutta eihän niistä niiden kuvien perustella mitään voi sanoa. Tilasin vähän näytteitä ja täytyy vielä mennä liikkeeseen katsomaan isompia mallipaloja. Oletuksenahan täällä laitetaan lattioihin kokolattiamatot, mikä ei välttämättä ole ihan hullumpaa, mattohan on kuitenkin aika mukavan lämmin ja pehmeä jalan alla, mutta lapsi- ja kissaperheessä haluamme helppohoitoisemman vaihtoehdon.

Later on Sunday night I tried to choose flooring for our new home but those tiny little pictures on their website are completely useless. So I ordered some samples, plus will have to go to their store to see some bigger samples there. By default you get carpets here which is not necessarily such a bad thing, carpet is nice and soft and warm to walk on. However, with 1 Toddler and 2 cats we want a more practical option.

Keittiöön olimme miettineet alunperin laattaa, mutta vain, jos sinne saa lattialämmityksen. Ilman sitähän laatta on ihan jäätävän kylmä, kokemusta on nykyisestä. Ja kun sitä ei nyt sitten saa, niin otamme sitten vinyylin. Se on lämpöisempi, erittäin kestävä ja niitä saa tosi kivan näköisinä. Jos mietitte niitä kolmenkymmenen vuoden takaisia muovimattolattioita, niin unohtakaa ne, ei ole mitään sellaista.

Originally we had tiles in mind for our kitchen but only with underfloor heating. Without that tiles are ice cold, know that by experience. And as we can't get that looks like we are going for vinyl. It is warmer, extremely durable and they come in really nice patterns. If you are now thinking of plastic floorings from thirty years ago, wipe that out of your mind immediately, this is nothing like that. 

Kirjoittelen tässä kevään aikana matkan varrella varmaankin erilaisia poimintoja brittiläisen ja suomalaisen rakentamisen ja asumiskulttuurin eroista. Niin kuin esimerkiksi sellainen asia, että täällä ei saa rakentaa pistorasioita kylppäriin. Kyselkääpä vain, jos on jokin asia, joka erityisesti kiinnostaa! Nyt mukavaa alkanutta viikkoa!

During our building process this spring I will probably write about things and findings we'll make about British building culture and ways of living and how they differ from Finnish ones. Like you are not allowed to have socket outlets in the bathroom here in the UK. If you have anything in particular you'd like to know, please ask! Now, enjoy this new week!

4 comments:

 1. Tosi kivalta näyttää teidän tuleva naapuristo. Kun olin Lontoossa, niin vuokrahuoneessani oli aika kulahtanut kokolattiamatto, mikä ei ollut mitenkään miellyttävä, mutta ystävättäreni luona oli pari vuotta aiemmin asennettu todella paksut ja laadukkaat kokolattia matot, mitkä todella tuntuivat ylelliseltä paljaan jalan alla. Mutta sitten kun aamulla tassutteli paljain jaloin keittiöön, jossa oli laatta eikä lattia lämmitystä, niin ei enää ollut niin ylellistä. Muistan kun katsoin silloin televisiosta jotain paikallista remonttiohjelmaa ja totesin, että ihan kaikki ei menisi läpi Suomessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, niin meistäkin :) ! Niinpä, virkistävä pieni kontrasti maton ja laatan välillä, vai mitä?

   Delete
 2. Mä oon aina miettinyt että jos päätyisin jäämään loppuelämäkseni (tai ainakin suurimmaksi osaksi elämääni) britteihin niin haluaisin rakentaa taloni itse. Eli rakentamiserot olis kyllä mielenkiintoisia :D Ja mäkin oon huomannut että Englannissa ei koskaan oo kylppärissä tavallisia pistorasioita, mutta enpä tullut ajatelleeksi että niitä ei todellakaan saa rakentaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No juu, ei me sentään ihan itse tuota rakenneta, mutta löydettiin kiva new development, joten päästään nyt sitä kautta seuraamaan paikallisia käytäntöjä. Tässä täkäläisessä asunnonOSTAMISprosesessissakin on aikas tavalla ihmettelemistä siinäkin, nimimerkillä pää pyörällä, mutta sitä en edes yritä tarkemmin selventää...

   Delete