January 19, 2014

Kumppareita ja kukkasipuleita - Wellies and flowers

Mikäs sen mukavampaa, kuin aloittaa viikonloppu reippaalla ruokaostosretkellä vähän vielä isompaan kauppaan ja jatkaa siitä sitten iltapäivällä puistokävelylle. Normiperhelauantai siis. Molemmissa kohteissa oli jokunen muukin, mutta mitäs, lauantai, ei kiirettä minnekään.

What could be better than to start your weekend with a refreshing grocery shopping excursion to a shop even bigger than your local and continue to the park for a nice afternoon walk. Typical Saturday family activities. There were a couple of other people there in both as well I must say but, hey, Saturday, no rush.

Jos joskus aiemmin olen epähuomiossa maininnut, että eihän täällä saarivaltiossa oikeastaan nyt niin paljon sada, niin unohtakaa se, en selvästikään tiennyt, mistä puhuin. Täällä on viime aikoina vallinnut varsinainen vedenpaisumus tulvineen kaikkineen. Suomessa tarvitsin kumisaappaita noin kerran kahdessa vuodessa, täällä ne ovat ihan jokapäiväinen välttämättömyys tähän aikaan vuodesta. 

If I ever have for some funny reason said that it doesn't actually rain that much here - forget it, I obviously didn't know what I was talking about. We have had a proper deluge with floods and all. In Finland I think I used my wellies maybe once every two years - here they are a everyday necessity.
Vettä puiston nurmikolla - Park fields. 
Vettä puiston tiellä - Park walk path.
Ja koska kumppareilla kuljetaan siis myös ihan julkisella paikalla, niin nehän voisivat sitten olla myös ihan kivan näköiset, niin kuin esimerkiksi näillä kanssaulkoilijoilla. Olenkin aika lähellä uusia noin viisitoistavuotiaat Tarjoustalosta kympillä ostamani saappaat esim. niihin kuuluisiin Hunterseihin - sovitin jo yhtä paria Elysillä taannoin. Vielä tosin nikottelen hintaa, ja taidankin lopulta päätyä Sainsburysin tammialen vaihtoehtoon. 

And as you wear your wellies in pubic places you might as well wear a nice looking pair, like these fellow park walkers today. I am quite close to replace my fifteen-year-old 10-euro bargain pair with e.g. famous Hunters - actually tried them on at Elys the other day. I still get hiccups when I think of the price, though, so I probably will end up buying a pair from Sainsbury's January sale. 
Oma hyvinpalvellut parini. - My own well served pair.

Kotisuomen kunnon talvea lumineen ja pakkasineen on kyllä hiukan ikävä, onhan se hiukan luonnotonta hassua, että tammikuussa maasta pukkaa kukkaa. Väkisinkin tulee mieleen ne vanhan Suomen kodin pihalle istutetut kymmenet kukkasipulit, joiden kukkimista emme sitten ikinä nähneetkään. Tämän vuokrakodin pihalla emme ole vaivautuneet kukkaistutuksiin ryhtyä, mutta jos kaikki nyt menee niin kuin pitäisi, niin taidamme päästä vielä kevään aikana suunnittelemaan ihan omaa pihaa. Muutto näyttäisi menevän kesäkuun alkuun, mutta sehän on ihan oiva aika rakentaa pihaa. Peukut pystyssä!

January and flower bulbs sprouting in the park. Makes me think of all the bulbs we planted in our garden in Finland - and the flowers we never saw. Here we haven't bothered planting any flowers in our rented garden but if everything goes right we might be able to start making plans for our own garden pretty soon. Looks like we can move in in the beginning of June which is actually still good time to build your garden. Fingers crossed!


Kuvat siis lähipuistostamme tältä päivältä - Pictures are from the park nearby today.

2 comments:

  1. Onhan se jatkuva sade inhottavaa, mutta niin on muuten nämä paukkupakkasetkin, mitä täällä on nyt ollut viikon verran. Astmaisena ei viitsi lähteä huvin vuoksi keuhkojaan tärvelemään. Ihanat kukkakuvat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin siellähän nyt sitten vihdoin tuli talvi pakkasineen ja lumineen ja ilmeisesti tosiaan vähempikin kylmyys riittäisi. Toivottavasti hiukan hellittää ja pääset taas ulkoilemaan kunnolla!

      Delete