January 17, 2014

Itsepalvelutaapero - Self Service Toddler

Taapero on aloittanut esikoulun. Käytännössä siis siirtynyt päiväkodissa viereiseen huoneeseen. Tarkoitus oli tehdä siirtymä pehmeästi pikkuhiljaa, mutta siinähän kävi sitten juuri niin kuin päiväkodin tädit ounastelivat eli pari kertaa puolenpäivän visiitti ja sen jälkeen Taapero ei enää halunnut mennä takaisin "pienten lasten päiväkotiin" - sillä "Taapero on iso poika!"

Toddler now goes to pre school. In practice that means the same nursery but a new room next to the old one. Plan was to change rooms little by little but as the nursery school teachers suspected Toddler visited pre school twice and didn't want to go back to "the little children's school". "Toddler is a big boy!"

Ja koska Taapero 2 v on niin iso poika, tänä iltana Taapero pesi hampaansa ihan itse niin, ettei äiti ole mukana kylpyhuoneessa, ovikin piti laittaa kiinni. Kesken pesun piti käydä pissalla viereisessä vessassa, ja äitiä kiellettiin paitsi tulemasta mukaan niin myös menemästä kylpyhuoneeseen, jossa siis hampaidenpesu oli vielä kesken. Tämän jälkeen oli aika vaihtaa ylle pyjama - ja äiti komennettiin päättäväisesti ulos Taaperon huoneesta.

And as Toddler (2) is such a big boy tonight he wanted to brush his teeth all by himself without Mummy in the bathroom with door closed. While doing that he suddenly needed to wee - again all by himself and Mummy was told not to come with AND not to go into the bathroom where his toothbrush was waiting for him to come back. After that it was time to change to pyjamas - again Mummy was told not to enter Toddler's room.

Ja sitten, paras kaikesta, Taapero halusi lukea iltasatunsakin itse :) ! Niinpä minä sitten hihittelin oven takana, kun pieni istui sängyssään ja luki kirjaa itsekseen höpöttäen. Hetken kuluttua huoneesta kuului "The End" ja sitten sanottiin hyvää yötä äidille ja isälle.

And then, the best part, Toddler even wanted to read his bedtime story by himself :) ! So there I was, snickering behind the closed door when Toddler was sitting on his bed and reading his book and driveling. After a while there was "The End" and time to say good night to Mummy and Daddy.

Tässä vaiheessa sitten iso poika ei enää ollutkaan ihan niin iso, vaan ensin kieltäydyttyään halusikin, että äiti tulee laulamaan hämähämähäkki ja peittelee Taaperon sänkyyn.

At this stage the big boy wasn't that big anymore but after first saying no he then decided that Mummy can come and sing the spider song.

Enpä olisi uskonut koskaan sanovani, että kaksi- (kohta kolme-) -vuotias on iso poika, mutta maassa maan tavalla. Tämän päivän päiväkotiraportissa luki, kuinka päivällä oli tunnistettu kirjaimia ja koitettu tavata oma nimi. Niinpä. Iso poika.

I would never thought that I'd call a two-(almost three-)-year-old a big boy but when in Rome. In today's nursery school report they said they were trying to recognise letters and spell their own name. Wow. A big boy.

2 comments:

  1. Niin ne lapset kasvavat, se on yksi hujaus vain. Ja miten mahtava heitä on seurata, tekevät niitä omia oivalluksia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, miten innokkaasti tutkitaan asioita ja kuinka kaikki on niin selvää!

      Delete