December 16, 2013

Vanhoja kiviä - Old Rocks

Melkein hävettää, mutta sain vasta ihan äskettäin käytyä ensimmäistä kertaa British Museumissa, joka nyt siis kuitenkin on yksi niistä ehdottomista Lontoon nähtävyyksistä. Museoon on ilmainen sisäänpääsy (paitsi erikoisnäyttelyihin), joten sinne on helppo poiketa, jos sattuu olemaan lyhytkin hetki aikaa. Piipahdin katsomaan muinaisia roomalaisiakin aikaisempia kiviä eli egyptiläisiä ja assyrialaisia veistoksia.

I'm a bit embarrassed to confess you but I just two weeks ago visited the British Museum for the first time. It is one of the places to go when in London, you know. It is free (except special exhibtions) so it is really easy to pop in even if you only had just little time. I quickly explored ancient Egyptian and Assyrian sculptures.

Ennen kuin kukaan älähtää, niin kuvasin ihan luvan kanssa. Yleensähän museoissa valokuvaus on kielletty, mutta näitä patsaita saa kuvata ilman salamaa.

Before anyone comments I had a permission to take pictures at the museum. Usually it is not allowed to take photos in museums but here it is, without a flash.

Näiden patsaiden täälläolostahan voi olla montaa mieltä. Toisaalta aivan mieletön kokoelma samassa paikassa, toisaalta useammankin kaupungin ja haudan ryöstö. Mutta varmasti siitä kaikki ovat samaa mieltä, että nämä korvaamattomat, ikivanhat patsaat ovat huikea taidonnäyte ja kertovat uskomatonta tarinaa tuhansien vuosien takaisesta kulttuurista.

There are sides to the collection. On the other hand it is just amazing to see all these sculptures in one place, but on the other hand one could argue it is a massive graverobbing. I'm sure everyone can agree that these indispensable statues are pieces of art and craftmanship and tell their incredible story of ancient culture from thousands of years ago.
Ja niin kuin tiedätte, niin minähän tykkään museokauposta kuin hullu puurosta. Oivallisia lahjaostospaikkoja, vai mitä sanotte näistä? Nämä ovat varmasti tulevien historioitsijoiden mieleen.

As you probably know museum shops are one my favourite gift shopping places. Here is something for future historians.
Loppuun vielä museon kahvilasta nappaamani kuva. Suomalaista muotoiluahan siinä.

Here at the end a picture I took from the museum café. That is Finnish design that.


Tuhannen vuoden päästä valmis siirtymään kahvilasta näyttelyn puolelle?

Ready to move from the café to the exhibition after thousand years?

2 comments:

  1. Tuolla museossa olen aina halunnut päästä käymään. Noh, ehkä joskus!! Ihania kuvia, innolla katsoin, kiitos sinulle. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuh, kannattaa käydä, eikä yhdellä kerralla kerkiä nähdä kuin murto-osan!

      Delete