November 09, 2013

Terveellisempiä lettuja - Healthier choice pancakes

Syyssateet valtaavat Englannin, tällä viikolla on kyllä tullut sadetta ihan riittämiin. Eilen satoi tosi rankasti, onneksi selkeni illan ilotulitukseksi, ja tänäänkin on vietetty sadepäivää. Tosin sehän ei meitä haitannut, sillä tänään oli taas Suomi-koulupäivä. Taapero onkin kovasti innostunut Suomi-koulusta eli kerhosta. Siellä leikitään ja lauletaan ja ennen kaikkea syödään. Taapero nimittäin tajusi viime kerralla, että näppärälle ja omatoimiselle pienelle pojalle on kyseisen kerhon kahvilassa rajaton keksitarjoilu...

Vaan tällä kerrallapa äiti oli sen verran fiksu, että pakkasi mukaan parit voileivät, jolla taltutettiin suurin nälkä ennen keksipurkille menoa. Ja sitten tietysti piti törsätä ihan oikeaan suklaacookiekeksiin, kun äidin teki niin kovasti mieli. Mutta hauskaa oli ja parin viikon päästä mennään taas.

Autumn rain, we have had a lot of rain this week, enough I'd say, yesterday it was pouring, luckily ended just in time for the fireworks, and today was a rainy day as well. Not that it mattered as we had a Finnish school day today. Toddler is really excited about the Finnish school or club. Children can sing and play and what's more eat there. Last time our little Toddler figured out that for a clever, fast and initiative little boy there is in practice an unlimited amount of biscuits available there...

This time, however, Mummy was smarter than that and packed a couple of sandwiches with and after that the consumption of biscuits was successfully limited to one. Plus the chocolate cookie Mummy just needed to have. Had fun again, next time in two weeks.
Bongasin jostakin maidottoman banaaniporkkanalettuohjeen, joka kuulosti niin hyvältä, että päätin kokeilla sitä meilläkin välipalana. Tosin maidollisena, kun kerran meillä ei maitoallergioita ole. Ja siksi, koska alkuperäisessä varoiteltiin, että se voi olla aika hajoavaista ja hankalaa paistaa. Eli siis maustoin ihan normilettutaikinan banaanilla ja porkkanalla, tehosekoittimeen vaan, sur rur. No, aika vaikeita nämäkin oli paistaa ja saada käännettyä ehjinä, mutta hyvää tuli. 

I saw somewhere a banana carrot pancake recipe and wanted to try that today, afternoon snack, you know. the original recipe was dairy free but as we have no milk allergies I just seasoned normal pancake batter with banana and carrot, in the blender, sur rur. The pancakes were quite difficult to make as they tended to break easily, don't know if it is the banana or carrot, but came out really nice.
Illalla kuulemma nautitaan itsepyydystettyä kalaa, miehet menivät nimittäin kalaan. Kalaa ei tosin ole vielä näkynyt...

Tonight, I hear, we'll have fish for dinner, guys went fishing today. Haven't seen the fish yet, though...

2 comments:

 1. Herkullisen näköisiä lettuja. Toivottavasti kalasaalis oli runsas.
  Minulla on blogissani haaste sinulle, jos ehdit vastata.
  http://currykaneli.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vaan, ja hui, kiitos haasteesta, otanpa projektiksi alkavalla viikolla! :) Kalaa tuli ja nautimmekin illalla erinomaisen taimenillallisen!

   Delete