November 15, 2013

Mitä ajattelin tänään? - What did I think about today?

Mitä ajattelin tänään? Että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta että siitä puuttuu vielä se toinen puolikas. Niinpä istuin nenä kiinni excelissä puoli päivää räknäten ja ynnäten. Mikähän siinä on, että ne "tosi näppärät ja selkeät" excelit aina kasvavat ja paisuvat niin, että ne lopulta ovat kaikkea muuta?

What did I think today? That well planned is half done, but that the other half is still missing. So I spent half the day with excel adding and counting. Wonder what happens to all those "clear and easy" excel spreadsheets when they keep growing and expanding so that eventually they are nothing but?

Siinä rivien ja sarakkeiden sekamelskassa mietin myös jouluviettoa, miten kohta on aika leipoa joulupipareita ja luumutorttuja ja kuinka en ole ikinä ennen tehnyt piparitaikinaa ihan itse, mutta kuinka nyt ilmeisesti niin pitää tehdä, koska täällä en ainakaan ole vielä kaupan pakastealtaasta valmistaikinaakaan löytänyt.

While enjoying the mess with all the rows and columns I also thought of Christmas, how it is soon time to make gingerbread men and how I have never made the dough myself but how this year it looks I will have o as at least so far I haven't seen anything like that in a shop.

Päivääni vauhditti myös toinen työkavereistani täällä kotitoimistolla eli silkkiturkkikisuli S, joka oli kovasti aktiivinen koko päivän. Tämän hetken ykköslelua, vihreää narunpätkää, olisi pitänyt heitellä ja heilutella ja muutenkin pitää seuraa Herra Kissaherralle. Jonkin aikaa yritettyään S luovutti ja päätti käpertyä kerälle työpöydän nurkkaan, niin kuin nytkin.

More action to my day was brought by my workmate, that is, silky cat S who was very active all day. He kept bringing me the number one toy of the moment, a green piece of string, I was expected to throw it and play with him. After a while he decided that maybe taking a nap on my desk is a better idea, he is doing the same now.

Mietin, että mahtaisikohan joulupukki tuoda kissoille uuden raapimis-/leikkimispuuyhdistelmän, ja jos toisi, niin kuinka kauan nämä jaksaisivat siitä kiinnostua? Vai pitäisikö vaan mennä ja kaivaa esiin kaappien alle metsästetty hiiriarmeija?

I was thinking if Father Christmas would bring the cats a new scratching/playing tree thing and if he would, how long would the cats be interested in it? Or should I just go and find the army of toy mice that has been chased under the furniture?

Myöhemmin iltapäivällä mietin vain, kuinka mukavaa onkaan, kun saa vain istua Taaperon kanssa ja katsoa, kuinka Kaapo oppii uimaan (7 kertaa), ja kuunnella Muumien tunnuslaulua (6 kertaa). Nyt taidan lopettaa ajattelemisen ja nauttia glögistä. Hyvää yötä!

Later in the afternoon I was thinking how wonderful it is to watch videos (same one 7 times) and listen to Moomin songs (6 times) with Toddler. Now I think I'll stop all thinking and focus on my mulled wine. Good night!


No comments:

Post a Comment