November 06, 2013

Kesämuistoja Tudorien hengessä

Syksy painaa jo päälle sateineen ja tuulineen, mutta ajattelin tässä vielä muistella elokuista kesäpäivää yhdessä Lontoon lähistön upeista nähtävyyksistä, nimittäin Hampton Court Palacessa. Vaikka olisit jo mielestäsi nähnyt "kaikki" kuninkaanlinnat, suosittelen vielä kuitenkin käymään täällä, sillä täällä on saatu kuninkaalliset ja heidän tarinansa eloon aivan mahtavalla tavalla.Palatsi on ehkä tullut tutuksi Tudorit-sarjaa seuranneille, kyseessähän on siis kardinaali Wolseyn itselleen rakentama, mutta hänen epäsuosioon jouduttuaan kuninkaan omaisuudeksi 1529 päätynyt palatsi. Kuningas Henrik VIII laajensi palatsia (lisää uudistustöitä tehtiin 1600-luvulla, kun palatsin haluttiin kilpailevan Ranskan Versailles'n kanssa, tästä barokkityyli myöhemmin valmistuineissa osissa) ja hän onkin itseoikeutetusti pääosassa palatsin näyttelyissä yhdessä kuningattariensa kanssa. Tarinoita ja juonitteluja, joita ei uskoisi todeksi.
  Palatsin lisäksi nähtävää riittää myös upeassa puutarhassa ja palatsin nurmikentillä voi hyvin nauttia eväistä pienen ja isommankin piknikin merkeissä. Niin englantilaisetkin tekevät.Miksiköhän nuo kuvat näyttävät jotenkin uhkaavilta? Henrikin varjo? Oikeasti päivä oli siis mitä kaunein!

Puutarhassa on myös labyrintti ja kasvihuoneessa maailman suurin viini.
Hampton Court on noin puolen tunnin junamatkan päässä Waterloon asemalta ja asemalta on muutaman minuutin kävelymatka palatsiin ja sen puutarhoihin.

Niin ja siellä voi muuten myös yöpyä, vink vink!

4 comments:

 1. Ihanian näkönen paikka, tuolla pitää päästä käymään!

  oddteahouse.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä mahtava, kannattaa kyllä tehdä retki!

   Delete
 2. Tosi kauniita kuvia. Tudor sarjaa olen seurannut kun se täällä meni. Olisi kiva päästä käymään tuolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, paikka oli kaikin puolin mahtava, suosittelen!

   Delete