October 14, 2013

Viikonloppulomanen - Weekend Break

Huoh, pahoittelut hiljaiselosta, viikon blogihiljaisuus johtuu perheemme pienestä irtiotosta, vietimme nimittäin viime viikon lopun pienellä lomasella Barcelonassa. Olen jo pitkään halunnut käydä tuossa art nouveaun ja Gaudin kaupungissa, ja nyt sitten vihdoin tempaisimme. Lontoon hyviä puolia on, että lento Barcelonaan kestää vain pari tuntia - varsin taaperoystävällistä siis!

Sorry about the silence which is due to our long weekend break last week, had a nice family weekend in Barcelona, Spain. I have wanted to see this city of art nouveau and Gaudi for a while and now eventually we decided to do it. Good sides of London: flight to Barcelona: less than two hours - quite toddler friendly, I'd say! 


Säät eivät tietenkään meitä suosineet, mutta onneksi sentään vain yksi päivä oli sateinen ja kylmä. Sen vietimme paikallisessa Aquariumissa eli kaloja katsomassa.

The weather wasn't the best but luckily we only had one rainy and cold day. Spent that day in local Aquarium.

 Iltapäivällä Taapero kovasta vastarinnasta huolimatta uinahti, joten vanhemmat saivat keskittyä ihan rauhassa Picasso-museoon. Ilta huipentui herkullisiin tapaksiin lähikuppilassa.

In the afternoon Toddler had a little nap and we parents had a chance to focus on Picasso museum and its exhibition. Later at night we enjoyed delicious tapas in a small tavernata nearby.

Gaudin teoksista syvennyimme Casa Batllóon, joka olikin aivan mahtava, samassa sarjassa Brysselin Horta-museon kanssa. Taaperokin jaksoi ihastella värejä ja muotoja pienen hetken ja audioguide oli tietysti maailman mahtavin vekotin, äänen kuulumisen ihmettelyn lisäksi vehje toimi nimittäin näppärästi myös kamerana ja puhelimenakin!

From Gaudi we checked the Casa Batlló which was just amazing, reminding me of the Horta Museum in Brussels. Also Toddler was happy to see all the colours and shapes of the house, at least for a short while, and of course the audio guide was really interesting piece of equipment - in addition to listening to it you could also use it for taking pictures and as a phone!Sagrada Familiaan ei meidän perheemme jaksanut jonottaa, jono kun oli noin kahden kilometrin mittainen, ja kiersimmekin kirkon vain ulkopuolelta. Sen sijaan vietimme aikaa läheisessä leikkipuistossa ja piipahdimme rannalla kokeilemassa, miltä hiekka tuntuu paljaissa varpaissa.

Unfortunately the queue to Sagrada Familia was about 2 km long so we decided to skip it. Instead stayed a while at the playground nearby and went to the beach to feel sand in our feet.


Aivan mahtava kaupunki, tykkäsin kovasti ja joudunkin ehkä piipahtamaan siellä toistekin ja ihan ehkä itseksenikin. Gaudin töitä ja muutakin taidetta (jota riittää) voisi ihastella ja vaikka tehdä vähän ostoksia, ja tapaksia ja kuohuvaakin voisi nauttia. Lapsen ja rattaiden kanssa oli kyllä myös yllättävän helppoa (huomattavasti helpompaa kuin Lontoossa), sillä Barcelona on myös pyöräilijöiden kaupunki ja kulkeminen on siksi tehty sujuvaksi myös muilla renkailla kulkeville, ei siis korkeita kadunreunuksia, vaan paljon luiskia ja hissejä.

Amazing city, loved it, may have to go again, maybe even just on my own. Could see the work of Gaudi and other art (there is plenty), do some shopping and enjoy tapas and sparkling wine. I was surprised how easy (much easier than in London) it was to walk around with a small child and a buggy.

Mitenkäs siellä on viikonloppu sujunut?
How was your weekend?

No comments:

Post a Comment