October 20, 2013

Vetkoek

Vietimme lauantaina täällä kansojen sulausuunissa eteläafrikkalaista iltaa vetkoekin merkeissä.

As London is a melting pot of different nationalities on Saturday we had a South African night enjoying vetkoek.
Vetkoek on öljyssä paistettu taikinapallo, joka halkaistaan ja täytteeksi laitetaan - no, melkeinpä mitä vaan, yleensä currymaustettua jauhelihaa, juustoraastetta, tomaattia ja jotakin kastiketta tai chutneytä.

Vetkoek is basically a deep fried ball of bread dough sliced and filled with, well, almost anything, for example, curry spiced mince, cheese, tomato and sauce or chutney.
Ja jälkiruoaksi vetkoek makealla täytteellä, esimerkiksi hilloa, siirappia jne., meillä mm. vadelmilla, banaanilla ja suklaakastikkeella. Nam!

And as dessert we had vetkoek with sweet filling. You can use jam, syrup, etc., we had raspberries, banana and chocolate sauce. Yummy!
Ei ehkä kovin kevyttä, mutta ah, niin hyvää! Ja tietysti resepti jakoon, esimerkiksi täällä. Herkutellaanko teillä viikonloppuisin?

Not too light but, ah, so good! You can find the recipe e.g. from here. Do you have special treats or not-so-healthy feast on weekends?

No comments:

Post a Comment