October 28, 2013

St Jude's - Myrskyvaroitus Suomeen

Englanti koki viime yönä ja tänään lähivuosiensa pahimman myrskyn, St Juden päivän myrskyn. Tuuli puhalsi pahimmillaan 99 mailia tunnissa. Junat eivät kulje ajallaan, lennot ovat myöhässä, kaatuneita puita niin autojen päällä kuin tukkimassa teitä ja rautateitä ja katkomassa sähköjä, noin 220000 taloutta jäi ilman sähköjä ja 40 taloutta evakuoitiin, kun kaatunut puu aiheutti kaasuvuodon, ainakin yksi kaatunut kaksikerrosbussi, tulvavaroituksia jne. Julkinen liikenne on sekaisin, meidän junayhtiömme ilmoitti jo illalla, etteivät junat kulje aamulla ennen kuin radat on tarkastettu ja turvallisiksi todettu, ja metrolinjoista oli aamulla toiminnassa vain kolme, lentokenttäjunat eivät liikennöineet. Ihmisiä on kehoitettu olemaan matkustamatta, jos mahdollista. Toistaiseksi on tiedotettu mielestäni kahdesta kuolonuhrista.

En ole vielä käynyt kylällä katsomassa, onko siellä sattunut jotain, mutta kotipihallamme vahingot jäivät tavaroiden lentämiseen ja roskiksen kaatumiseen (onneksi oli muovi- ja kartonkiroskis eikä sekajäte, en nyt sentään sitä teille kuvannut). Sähköä ja kaasua on eli me saimme nukkua lämpimässä kodissa ja keittää aamupuurot normaaliin tapaan.
Pation kynnysmatot ja puutarhatuoli lensivät hortensiapensaaseen.

Kasvimaalla papujen tukiristikko lennähti.
Junaliikenteen takkuaminen tarkoitti sitä, että Mieskin pitää tänään etätyöpäivän. Onneksi on sellainen mahdollisuus, eikä tarvinnut lähteä etsimään bussiyhteyksiä saati sompailemaan omalla autolla keskustan suuntaan.

Myrsky jatkaa nyt ilmeisesti matkaansa kohti Suomea, kannattaa siis siivota irtotavarat pihalta varastoihin. Toivottavasti suuremmilta vahingoilta vältytään.

Lähteenä käytetty lähinnä The Guardiania.

No comments:

Post a Comment