October 22, 2013

Oxford Streetillä - Walking down the Oxford Street

Kun on viettänyt hauskan lauantai-illan melkein pikkutunneille asti (ja herätyshän meidän perheessä on siis viimeistään klo 7 riippumatta edellisen illan ohjelmasta), voi sunnuntaipäivän viettää leppoisasti vaikkapa ostoksilla. Taapero on taas kasvanut ja itsekin havahduin syksyn tuloon ja vaatekaapin vajavaisuuteen pitkähihaisten ja vähän lämpimämpien vaatteiden kohdalla.

After a great fun Saturday night (wake up at 7 am, latest, every day in our family regardless the action night before) shopping is a good way to waste a day. Toddler has grown again and I kind of realised my wardrobe is not that ready for Autumn and Winter either.

Alunperin ajattelin tehdä myös jotakin muuta ns. fiksua, esim. käydä museossa tai jossakin nähtävyydessä, kun oli niin nätti päiväkin (aurinkoista ja noin +20, terveisiä vaan Suomeen), mutta kun pääsin tuonne keskustaan asti, havaitsin, että sama taisi olla mielessä paitsi turisteilla niin myös aika monella paikallisella, ja suuntasin ihan suosiolla Oxford Streetille. Mikä kyllä sekään ei ole kovin älykästä, yleensä lähden mieluummin ostoksille johonkin Lontoon ydinkeskustan ulkopuoliseen, pienempään keskustaan, jossa on ihan samat kaupat ja kahvilat, mutta lähempänä toisiaan ja huomattavasti vähemmän tungosta (ja taskuvarkaita).

My original plan was to do something "smart" as well, e.g. a museum or something, as we were having a such a lovely day (sunny and +20 degrees) and all but when I got to London I saw that couple of other people had the same idea and decided to head to Oxford Street. Not to clever that either, at least I prefer shopping in some other and smaller town or shopping center where they have exactly the same shops and cafés but closer to each other and obviously a lot less people (and pick pocketers).
Oxford Street
Tällä kertaa siis viimeisimpiä syksyn ja talven trendejä suoraan Lontoosta ;) Valkoinen (tai vaalea) neule, mielellään pörröinen. Neule saa myös kimaltaa tai siinä voi olla kuviona iso söpö sydän tai nalle tms. tai siinä pitää olla palmikot. Pitkät, yli polven ulottuvat saappaat. Kukkakuosit. Valitettavan vähän V-aukkoja, ja vastaavasti turhankin paljon O-aukkoa tai venemallia. Laukut laatikkomaisia ja aika yksinkertaisia, voi tosin olla väriblokkeja. Täällä kaupoissa on myös tarjolla runsain määrin erilaisia hameita ja mekkoja, johtuu varmaankin osittain myös siitä, että täällä pukeudutaan töihin Suomea "siistimmin" (konservatiivisemmin?) ja usein se tarkoittaa naisten osalta jakkupukua.

So this time you'll get "my trend report" really straight from the big city ;) White jumper, preferably a fluffy one. May also sparkle or have a big heart or a bunny or some other cute pattern on it. Over the knee boots. Floral patterns. Terribly limited variety of V necks and a little bit too much O and boat necks. 

Lastenvaatteiden osalta saatan käydä hiplailemassa arvokkaampiakin merkkejä, mutta koska en kuitenkaan ole valmis sijoittamaan suuria summia pari kuukautta pidettävään vaatteeseen, useimmiten teen varsinaiset ostoset edullisempien merkkien myymälöissä. Tällä kertaa poikkesin yhteen kaikista edullisimmista eli Primarkiin, ja kävelin ulos kassillisen kanssa (£24).

What comes to children's wear I may check the more expensive brands but as I don't want to spend too much money on something that will be used for 2-3 months only I usually do my shopping in the lower price shops. This time in one of the most affordable ones, Primark, ending up buying a bag full of Toddler wear (£24)

Oma vaatekaappini varustautuu syksyyn ja talveen sillä valkoisella neuleella ja parilla muullakin pitkähihaisella paidalla.

For myself I got the already mentioned white jumper and couple of other long sleeve tees.

Ei pitäisi vilun päästä yllättämään!

Shouldn't get cold when wearing this!

No comments:

Post a Comment