October 08, 2013

Meillä leivotaan - We are baking

Innostuin jotenkin tuosta kurpitsalattesta ja halloweenin väreistä, että aktivoiduin taas puuhaillaan yhdessä lapsen kanssa -osastollakin ihan eri tavalla. Sateen uhka leijui talon yllä, joten ulkoilun sijasta meillä leivottiin tänään keksejä!

For some reason the pumpkin latte gave me a good energy boost and got me going also on the let's do things together with the toddler department in a different manner. Looked like we'd get rain any minute so instead of going out we made cookies today!
Tein jo päivällä valmiiksi ihan perusmurotaikinan, jota sitten terästin appelsiinimausteella ja elintarvikevärillä.

Taapero oli kovasti innoissaan leipomisesta ja kotiin päästyämme marssikin suoraan keittiöön. Ensin tarkastettiin taikina.

The dough I made is a simple short crust pastry which I spiced with orange extract and food colour.

Toddler was really excited and when we got home he immediately headed to kitchen. First, checked the dough.

Ja sitten hommiin. Taikina oli lopulta liian pehmeää kaulittavaksi, joten teimme sitten keksit ihan käsipelillä. Päälle ripoteltiin hiukan koristeita ja sitten uuniin.

And then to work. As the dough was quite soft we ended up making our cookies by hand. Some decoration on top and in to the oven.

Ei niistä nyt ihan niin oransseja halloweenkeksejä tullut, kuin mitä oli ajatus, vaikka tyhjensin koko värituubin taikinaan, mutta makoisia kylläkin. Ja pääasiahan oli tietysti pitää hauskaa Taaperon kanssa - ja sitähän meillä todellakin oli!

Well, they didn't turn up as orange as I had in mind even though I used the whole bottle of colour but tasty, yes. And after all, the main point was to have fun with Toddler - which we certainly had!

Miten teillä on lähtenyt viikko käyntiin?
How has your week started?

No comments:

Post a Comment