September 28, 2013

Lauantaiaamua - Saturday morning

Viikonloppu ja uudet seikkailut. Mehän olemme siis asuneet täällä nyt reilut puoli vuotta ja kuinka monta kertaa olenkaan tuskaillut, kun täällä ei ole leikkipuistoja? No, ihan sitten tällä viikolla tajusin, että voi hyvänen aika, tuon meidän lähipuistomme toisella puolellahan on sellainen! Sinne siis.

Weekend and new adventures. So how long have we now stayed here, six months? And how many times have I been complaining that there are no playgrounds here? Well, just last week I then all of a sudden realised that wait a second - there is one on the other side of our park! So there we go.

Maisemat näyttivät aamun pilviverhon takaa tältä - This is how it looked like this cloudy morning.


Ja tältä. - And this.


Täällä ei tosiaan noita leikkipuistoja ole ihan joka kulmassa niin kuin Suomessa. Suomessa ilmeisesti jokaisen riittävän ison taloyhtiön pitää rakentaa oma leikkikenttä, ja niinpä meidän entisellä kotiseudullamme olikin pieniä leikkipuistoja vieri vieressä - ei kovin fiksua sekään. Täällä ei asiat ole ihan niin, mutta tadaa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, tästä puistosta tuli nyt meidän perheen vakikohde. Reilun vartin kävelymatka (Taaperon vauhdilla tosin sitten pikkuisen enemmän...).

There really aren't playgrounds everywhere here as we have in Finland. I believe in Finland each housing company (apartments, semi-detached houses, etc.) big enough must build one sometimes leading to situation there was in the area where we used to live: several playgrounds basically next to each other - not very practical that either. This is not how it works here, but ta dah, better late than never, we will visit this place again, often. A little more than 15 min walk (bit more at Toddler's pace, though...).

Välipalaksi nautittiin mm. suomalaista näkkäriä. - Finn crisp snack.


Ja kotimatkalla poikettiin yllättäen vielä jätskille kotipuiston kahvilan terassille. Täällähän on siis vielä ihan mukavat loppukesän kelit, säätiedotuksen mukaan aika tarkkaan kymmenen astetta lämpimämpää kuin esim. Helsingissä, mutta veikkaisin, että oikeasti eroa on pikkuisen enemmän. Tänäänkin pilvet väistyivät ja saimme nauttia lämpimästä auringonpaisteesta.

And surprise surprise, ice cream at the terrace of the café in our park on our way back home. We can still enjoy nice late summer days here in the UK, according to the weather report the temperatures are about 10 degrees higher here than in Helsinki but actually I'm guessing the difference is even a bit bigger. After the overcast this morning we have been able to enjoy some nice sunshine today.


Mukana oli nyt ensimmäistä kertaa uusi kamera ja kokeilin huvikseni myös sen asetuksia ja taideohjelmia. Tässä muutama - aika hauskoja, vai mitä?

Had my new camera with and tried some of its art programmes as well. Quite funny, aren't they?

Leikkipuistosta pitää vielä sanoa sen verran, että ehkä hiukan yllättäen selvä enemmistö lapsista oli paikalla isänsä kanssa. Tämähän ei ole mikään suunnaton tasa-arvon mallimaa tämä Englanti, joten siksi olin hiukan yllättynyt. Ehkäpä tilanne olisi arkipäivänä toinen?

Must say that maybe surprisingly majority of the children were in the park with their Father, not with their Mother. England isn't actually the model of equality between sexes so I must say I was a bit surprised. Maybe the situation would be different on a weekday?

Huomenna sitten vähän aikuisempaa menoa. Miten teidän viikonloppunne on alkanut?

A little a bit more grown up things to become tomorrow. How has your weekend been so far?

No comments:

Post a Comment