September 05, 2013

Jouluvalmisteluja - Christmas preparations

Syyskuu ja kyllä se vaan niin on, että joulu on jo tulossa! Jo pari viikkoa sitten lähipubimme mainosti joulujuhliaan ja -lounaitaan, ja samoissa puuhissa oli jo eräs toinenkin lähistön ravintola, jossa piipahdimme sunnuntailounaalla.

September and yes, must admit, Christmas is soon here! Already a while ago our village pub advertised its Christmas party and dinner and so <does a tavern nearby, too, saw their posters on the Sunday lunch.

Ja television ruokakanava lupaa näyttää tulevana viikonloppuna muutamankin jouluruokaspesiaalin, mukana on omine ohjelmineen ainakin Nigella ja Nadia G ja kuka vielä.

Plus the food channel will be showing a lots of Christmas cooking special shows on the coming weekend with at least Nigella and Nadia G and who else. 
Christmas Pudding, kuva/picture: Wikipedia.
Eli näin sitä siirrytään sujuvasti suoraan kesästä joulutunnelmiin! Huh huh!

Vaan tosiasiahan on, että ajatukset pitää kyllä jo pikkuhiljaa alkaa suunnata talveen ja myös siihen jouluun. Jospa tekisimmekin nyt ensi kertaa englantilaisen joulun Christmas Puddingeineen ja joulusukkineen? Voisiko lahjat avata vasta jouluaamuna? Muutto tänne saarivaltioon oli sen verran vauhdikas, että joulukuusi (kyllä, minulla on ollut muovinen kuusi jo vuosia) on kyllä mukana, mutta kaikki vuosien aikana rakkaudella kerätyt joulukoristeet jäivät Suomeen. Miltä englantilainen joulupuu näyttää?

So smooth transfer from summer to Christmas that is!

Well, the fact is that it is worthwhile to start thinking of winter and Christmas pretty soon. How about if our family had a real English Christmas with Christmas pudding and socks? Could I really wait until Christmas morning to open the presents? Our move here was so sudden that we do have our Christmas tree (yes, I have had a plastic one for years) but left all our Christmas decorations that I spent years to collect with love and care in Finland. What does an English Christmas tree look like?

Koska teillä alkaa jouluvalmitelut kummitella mielessä?

When do you start thinking of Christmas?2 comments:

  1. Äläs nyt, Susanna, kiirehdi! Pitää ennen joulua kunnon Halloween-koristeet laittaa ja juhlat pitää! Ahdistaa itseasiassa, kun ajatteleekin joulua... Meillä on Baijerissa vielä kesä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee, no koitan ottaa vielä takaisin, oikeassa olet, onhan tässä vielä vaikka mitä juhlapäiviä syksylläkin! Täälläkin nautittiin viikolla ihanista 26-28 asteen kesäpäivistä, nyt sitten tosin viikonlopuksi viileni.

      Delete