September 18, 2013

Englantilaisia herkkuja

Vakavia englantilaistumisen merkkejä - meillä syötiin eilen papuja. No, oikeastaan se oli meksikolainen chili con carne, mutta sattuneesta metrin mittaisesta syystä johtuen chilin määrä oli ruoassa melko rajallinen, joten eikös sen nyt voi laskea englantilaiseksi?
No eipä se nyt niin herkulta tässä kuvassa näytä, myönnetään :D
Pavut tomaattikastikkeessahan ovat olennainen osa englantilaista aamiaista, ks. esim. hotelliaamiainen hääreissulla, ja muutenkin erittäin tyypillinen englantilainen arkiruoka. Meillä on keskitytty syömään niitä vihreitä pitkiä papuja, mutta näin englantilaistumisen vahvistaessa otettaan (ja sadon loppuessa) laajentuu ruokavaliomme myös näihin purkkipapuihin.

Toinen tyypillinen englantilainen ruoka, ja myös ihan herkullinen sellainen, on makkarat. Nekin ovat osa kuuluisaa englantilaista aamiaista, mutta myös ihan muinakin vuorokaudenaikoina syötävä herkku. Lähikaupassa on toinen toistaan herkullisempia mausteisia makkaroita, joista yksi meidän suosikkimme on toulouselaisittain yrteillä, punaviinillä ja valkosipulilla maustettu.

Näitä meillä syödään ihan vaikkapa riisin ja salaatin kera, mutta ensi kerralla taidan kokeilla tätä Chilisitruunan siiderireseptiä näihin englantilaisiin makkaroihin!

No comments:

Post a Comment