August 21, 2013

Tuliaisia Suomesta

Loma vihdoinkin loppu, huh huh, takaisin omaan arkeen. Ihanaa! Täytyy sanoa, että tällä kertaa loma vei kyllä kaikki mehut ja paluu arkeen tuntuu hyvinkin - rentouttavalta.

Kävin Taaperon kanssa pikaisella visiitillä Suomessa ja tuliaislaukusta löytyi reipas määrä erilaista syys- ja talvivarustetta Taaperolle. 
Kurahousut, vuorilliset kurarukkaset, kypärämyssy, vanttuut, talvihaalari, talvirukkaset.
En ole tosissani etsinytkään, mutta olen ollut ymmärtävinäni, että täältä Euroopan laidalta ei tällaisia varusteita niin vain löytyisi. Taaperon päiväkotikaverit kulkivat ainakin ilman käsineitä ja päähineitä vielä keväällä, kun meillä puettiin tiukasti kypärämyssy päähän ja rukkaset käteen. Tai sitten täällä ollaan sen verran karskeja jo pienestä pitäen, ettei pienet kylmät ja märät tunnu missään. Erityisen tyytyväinen näin ainakin etukäteen olen noihin vuorillisiin Rukan kurarukkasiin, niille uskon tulevan käyttöä.


Perinteisten salmiakkiherkkujen sijasta hamstrasin - xylitolia. No, tulihan sitä Fazerin Sinistäkin ostettua pari levyä. Olen vielä niin tuore lontoolainen, että monet Suomen tavat ovat "parempia", ja meillä ainakin pyritään siihen, että ruokailun jälkeen otetaan "ruokakarkki" eli xylitolpastilli (noita Hakkaraisia siis Taaperolle, Läkerolit on äidille). Täällä ei juuri xylitolia näe, joten tuliaiskassiin siis.

Näillä eväillä sitten Lontoon syksyyn. Sillä kyllä syksy on jo selvästi tuloillaan, vaikka vielä saammekin nauttia aurinkoisista ja lämpimistä päivistä, loppuviikolla ilmeisesti ihan helteeseen asti.

Joko teillä on lomat lomailtu?


No comments:

Post a Comment