August 30, 2013

Se on mies! - It's a guy!

Hehhee, ei tosiaan ole perheenlisäyksestä kysymys tässä postauksessa, vaan hienosta onnenpotkusta, joka meitä ja etenkin Taaperoa kohtasi. En ole juuri kertonut Taaperon päiväkodista (vaikka sekin aihe tuolla postausideoiden joukossa on), mutta hänhän siis käy tässä omassa kylässämme olevassa mainiossa tarhassa. Tarha poikkeaa jonkin verran suomalaisista (tai niin ainakin luulen, sillä kokemustahan meillä ei ole suomalaisesta päiväkodista, vaan ainoastaan perhepäivähoidosta), mutta en nyt kirjoita siitäkään, vaan siitä, että Taapero pääsi päiväkodin ainoan miesopettajan ryhmään! Hurraa!

Ei niissä tädeissäkään toki mitään vikaa ole, ei suinkaan, ja Taapero on alkuvaikeuksien jälkeen viihtynyt päiväkodissa tätien ohjauksessa erinomaisen hyvin. Mutta jo Suomessa katsoin hiukkasen kateellisena läheisen ruotsinkielisen päiväkodin ulkoiluhetkeä, jossa lapsia oli leikittämässä kaksi tätiä ja kaksi setää, kun saman seudun suomenkielisissä päiväkodeissa lapsien kanssa oli vain tätejä.

Ja edelleenkin siis, ei niissä tädeissä todellakaan ollut siellä Suomessakaan mitään vikaa. Minusta nyt vaan on hyvä, että kaikissa ammateissa ja yhteisöissä on sekä miehiä että naisia, ja myös miehet (muutkin kuin lapsen isä ja sukulaismiehet) osallistuvat lapsen kasvattamiseen. Sitä kuuluisaa miehen mallia siis. Ja vaikka siis tasa-arvoon uskonkin, uskon myös erilaisuuteen, ja siihen, että miesopettajan kanssa puuhataan ja puhutaan erilaisia asioita kuin naisopettajan.

Meillä siis hypitään nyt riemusta ja onnesta, että Taapero voi käydä tuossa erinomaisessa päiväkodissa ja saa siellä oppia ja leikkiä sekä naisten että miehen opastuksella ja kanssa.

Miten teillä, onko teillä kokemuksia päiväkodinsedistä?

*     *     *     *     *

Haha, this is certainly not about new members in our family but about good luck we and Toddler in particular has had. I haven't yet written about Toddlers nursery school (the topic is on my blog post list still) but he goes to a great school here in our village. The nursery school is a little different when compared to schools in Finland (I think as we only really have experience on child minder in Finland) but I'm not going to write about that either now. This is about our Toddler being named to the group of the only male nurse at school! Hooray!

There is absolutely nothing wrong with the female nurses at school, on the contrary, they are magnificent. After a quite difficult start Toddler has really enjoyed school and staying with the female nurses. But already in Finland I envied the Swedish speaking day care in the area for having two female and two male teachers playing with children, whereas Finnish speaking schools had only female teachers. 

And really, there was nothing wrong with the female teachers in Finland either. It is just that in my opinion every profession and community should have both men and women and i think it is a really good thing to have men (also other than child's father and other male relatives) involved in a child's upbringing. Male role model, that is. And even though I believe in equality, I also believe in differences and that children will do and talk about different things with a male nurse than they do with a female nurse.

So our family is really excited to have Toddler in this great school where he can learn and do things with both female and male nurses.

What do you think about male nursery school nurses?

No comments:

Post a Comment