August 27, 2013

Pyöräillen - Bicycling

En tiedä miksi, mutta kävin vasta tänään täällä ensimmäisen kerran polkupyöräilemässä. Piipahdin lounastauolla lähikaupassa. Pyöräilykypärä ei ole täällä kovinkaan yleinen varustus eikä pyöräilijöitäkään niin hirveästi näe, varmaankin siksi, että myöskin pyörätie on ainakin täällä meidän seuduillamme tuntematon käsite. No, joissain kohdin saattaa ajotiellä olla maalattu reunaan kapea (puoli metriä) kaistale pyöräilijöille.

Edessä oli siis pienimuotoinen seikkailu, ja puin automaattisesti kypärän päähän.

Don't know why but it was only today when I finally took my bike and rode it to the shop on my lunch break. You don't really see people riding their bikes here and those you see usually don't wear a helmet. Perhaps because bicycle paths are quite rare here, you might see a narrow (half a metre) path marked on the driving lane occasionally, but usually bikes are expected to use the same lanes that cars.

So it was a kind of an adventure for me, I suppose. Automatically I took my helmet, of course.

Vaan eihän se sitten hyvin päättynyt... Pyörä oli säädetty himppasen lyhyemmälle henkilölle ja selässä suht painava reppu (kun eihän sieltä kaupasta pelkän ostoslistan mukaan ulos selvinnyt), joten karautin sitten tasapainohäiriössä liian lähelle katukiveystä ja tumpsis tumpsis rähmälleen maahan.

Of course it didn't go too well... The saddle of my bike was too low for me and coming back from a shop with quite a heavy backpack I obviously managed to ride my bike too close to the street shoulder, ending up losing my balance and falling down.

Vastaantullut autoilija pysäytti tietysti välittömästi ja ponkaisi ulos autosta varmistamaan, että olen kunnossa, mikä tietysti nolostutti tällaista perisuomalaista vielä enemmän kuin se kaatuminen. Kovin ystävällistä ja englantilaista, ei olisi Suomessa tapahtunut  moista.

Vauhti oli pieni ja ehdin varautua maan lähestymiseen, joten pienen pienellä naarmulla polveen selvittiin eikä jäänyt traumoja, tosin polkupyörän satula säädetään kyllä illalla Miehen kanssa kohdilleen. Ja sitten uudestaan pyörän selkään!
The one and only car driving the street obviously stopped immediately and the driver jumped out of his car to check if I was ok. Very kind, very English, would not have happened in Finland - and obviously made me, a true Finn, even more embarrassed. 


Well, got a tiny little scratch on my knee but no serious trauma so tonight we'll adjust the saddle for me and back on my bike I'll go!

Mutta hyvä muistutus kaikille, että kannattaa pitää se kypärä päässä pyöräillessä!

A good reminder to everyone to always wear a helmet when riding your bike!

2 comments:

  1. Onneksi ei käynyt pahemmin. Toivottavasti polveen ei tule isoa mustelmaa ja naarmut paranee pian. Se kypärä on ihan must. Miehen työkaveri kaatui pyörällä ja onneksi oli kypärä, koska terävä kivi rikkoi kypärän. Olisi sattunut pahasti ilman kypärää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auts, ja se kypärä sentään kestää melkoisia iskuja. Itse selvisin kyllä ihan säikähdyksellä jos edes tuli sitä, mutta muistutus kuitenkin tuosta turvallisuudesta!

      Delete