August 29, 2013

Kotilounas - Home made lunch

Kun kerron ihmisille, että työskentelen etänä kotona, aika usein kuulen kommentin, että voi kuinka mukavaa, voi tehdä töitä silloin kun haluaa ja pitää vaikka pitkän lounas-/asioidenhoitotauon milloin vaan. No, eihän se ihan noin mene. Suomen tiimi on paikalla päiväsaikaan, ja kun tuo Taapero ei hirveästi jousta iltaisin, niin on parempi, ettei äitikään sitä tee.

Ja kun lounastauko on yleensä vain tarkoitettu lounaan syömiseen eikä sen valmistamiseen, on sen näin kotitoimistolla oltava hyvinkin nopeatekoista. Tässä eräänä päivänä tekemäni kolmen minuutin lounas.

When I tell people I work from home I usually get comments like "that's nice, you can work whenever you please" or "easy to have long lunch or take care of other matters during the day". Well, actually not exactly like that, I'm afraid. The Finnish team I work with is at the office during the day and as Toddler isn't that flexible in the evening it is better that I'm not either.

The lunch break is usually meant for eating the lunch, not making it, so at home office it is better be really quick to cook. Here's what I had the other day.

Pannulle edellisen päivän paahdettujen kasvisten jämät. - Some left over roasted veggies from the day before.


Päälle muna. - Add an egg.


Ripaus juustoraastetta ja voilá, ruokaisa kasvismunakas on valmis! - Some grated cheese on top and voilá, my nice vegetable omelette is ready!


Tuo edellisen päivän kasvisjuttu on yksi omista suosikeistani eikä vähiten siksi, että siihen voi käyttää juuri sitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Meiltä löytyi nyt porkkanaa, perunaa, tummia herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, sipulia ja munakoisoa. Lisäksi pari valkosipulinkynttä. Lorautin kasvisten päälle tilkkasen oliiviöljyä ja sekoittelin joukkoon rosmariinia, suolaa ja pippuria mausteeksi. Sitten uuniin. Valmistuksessa kannattaa huomioida kasvisten erilainen kypsymisaika eli esim tässä tapauksessa heitin ensin uuniin porkkanat ihan yksinään noin vartiksi, sitten lisäsin perunat, ja taas reilun vartin päästä loput kasvikset. Niin ja sitten ihan lopuksi, kun jo olin ottanut kasvikset uunista, lisäsin joukkoon fetajuustoa. Erinomainen esim. kanan lisukkeeksi.

Roasted vegetables is one of my favourite dishes, and not just because you can use any vegetables you happen to have in the fridge. For this one I used carrots, potatoes, brown mushrooms, red pepper, tomatoes, onion and aubergine. And some garlic. Poured some olive oil and mixed some rosemary, salt and pepper in. Then in the oven. It is good to keep in mind that some of the ingredients take longer to cook so in this case, for example, I first put the carrots in the oven, then after about 15 min added potatoes, and then after another 15 min or so all the other veggies. And when taking the bowl out the oven added some feta cheese on top. Really nice with, for example, chicken.

No comments:

Post a Comment