August 25, 2013

Englantilaiset häät - English Wedding

Kerroin aiemmin kutsusta englantilaisiin häihin. Nyt on juhlat juhlittu ja hauskaa oli! Mehän emme siis osalllistuneet varsinaiseen vihkiseremonian tai lounaalle, vaan iltajuhliin, joista ei vauhtia puuttunut.

I told you earlier that we were invited to an English wedding. We didn't participate the actual ceremony or lunch but only the party which certainly was lots and lots of fun.

Paikkana oli aivan mahtava, erittäin englantilainen pubi (gagstropub/inn/hotelli) Bull's Head Chislehurstissa, Kentissä. Taapero oli hoidossa, joten pääsimme vaihteeksi Miehen kanssa juhlimaan ihan kahdestaan ja yövyimmekin tuossa hotellissa. Luksusta!

Juhlat olivat hyvin vapaamuotoiset ja virkeät, iloisia ihmisiä, vaihdikasta musiikkia livebändin tahtiin ja herkullisia kakkuja. Tilan koristelussa oli panostettu hauskoihin yksityiskohtiin, kuten vaikkapa kukkamaljakkoina toimivien pullojen ja purkkien koristeluun sekä hauskoihin viireihin.

The party was held in a truly English pub (gastropub/inn/hotel)  called Bull's Head in Chislehurst, Kent. Toddler was with a babysitter so we had a chance to party all night long and we actually stayed in the hotel, too. Luxury!

The party was very informal and cheery, happy people, great music by a live band and delicious cakes. The couple had paid attention to details in decoration, for example the vases and funny pendants. 


Myös ravintolan puutarha oli somistettu teeman mukaan, mutta harmillisesti englantilainen sää eli koko päivän kestänyt sade piti ihmiset sisätiloissa.

Tarjoiluina oli sormin ja seisaaltaan syötävää naposteltavaa, hampurilaisia ja paljon kakkuja, ilmeisesti ainakin pääosin hääparin ja suvun itsensä tekemiä. Tarjolla oli kakkuja, keksejä, muffinseja, kakkutikkareita... Herkkua!

Unfortunately the English weather, that is, rain, kept people indoors and we didn't have a chance to enjoy the decorated garden.

Instead of dinner we enjoyed different delicious cakes, mostly made by the couple or their family by themselves. Yummy!Varsinaista ohjelmaa tai hääleikkejä bileissä ei ollut, mutta vieraille oli mm. järjestetty erilaista rekvisiittaa hauskojen omakuvien ottoon, tähän tyyliin:

There were no wedding games but instead the guests had an opportunity to take pictures of themselves dressed up with funny accessories. Like this:
Sonnustauduin itse englantilaisittain hiuskoristeeseen (joka ei juuri tässä kuvassa näy, ks. ennemminkin postauksen ensimmäinen kuva), mutta eipä niitä tai hattuja sittenkään juuri juhlissa näkynyt - ehkä tuo englantilainen hattuvimma on sittenkin enemmän myytti tai sitten vapaamuotoinen pukeutumiskoodi sai daamit jättämään hiuskoristeet kotiin (kirjaimellisesti) hattuhyllylle!

I was wearing a hairpiece (which you can't really see in this picture, for details pls see the first picture of this blog post), English style, but didn't really see ladies wearing hats or hairpieces for this wedding. Maybe it is more of a myth or perhaps it was the informal dress code that made the ladies leave their hats at home.
Kiitoksena vieraille annettiin morsiamen suosikin mukaan laventelintuoksuinen saippua ja sulhasen suosikin mukaan chilin taimi. Saippuat oli tilattu Etsystä ja chilit itse siemenestä kasvatettu.

As giveaways ladies were given a lavender scented soap (as the bride really likes lavender) and gentlemen a small chili plant (as the groom really likes chili). Soaps from Etsy and chili plants grown from seeds by the happy couple.
Hotellihuoneemme oli suht tilava, sinne mahtui valtava sänky, nojatuolit ja tilava laatikosto vaatteille, ja yllättäen myös kylpyhuone oli mukavan kokoinen ja ennenkaikkea siellä oli hyvin toimiva suihku, kunnon vedenpaineet siis, eikä mikään liru. (Tosin kylpyhuoneen ilmastointi oli englantilaiseen tyyliin ikkuna, joten suihkun jälkeen peili oli ja pysyi huurussa ja kaikki purnukat kostuivat. Ja vessa tietysti vuosi ja tiptiptip kuului koko ajan. Mutta kaikkea ei voi saada.).

The hotel room was spacious furnished with a huge bed, arm chairs and a big drawer for clothes, and surprise surprise good sized bathroom with well working shower. That is, proper water pressure. (However the bathroom ventilation = window so after a shower the whole bathroom was more like a steam room. But you can't get everything, can you?)Aamiainen - nam! Ensi alkuun unohdin, että olemme Englannissa, kun näin pelkät croisantit ja kahvit, mutta tietysti tarjolla oli englantilainen aamiainen tilauksen mukaan tehtynä ja pöytään tarjoiltuna.

Hotel breakfast - Yummy! 

Kiitokset ihastuttavalle hääparille ja uusille ystäville mahtavista juhlista!

Thank you to the lovely couple and new friends for the amazing party!

PS. Vastaanotetaan vinkkejä uuden kameran ostoon. Sellainen, jolla saa hyviä ja tarkkoja kuvia hiukan hämärämmissäkin olosuhteissa, ja kuvien otto on nopeaa, myös useamman kuvan ottaminen peräkkäin. Ja kooltaan pitäisi olla näpäkkä, en siis ole järkkärinostopuuhissa.

No comments:

Post a Comment