July 04, 2013

Taapero on iso poika!

Ihana pieni Taapero kasvaa ja itsenäistyy. "Taapero antaa" - sanoo pieni ja annostelee ruoan isän ja äidin lautasille, ja purskauttaa tabascot päälle (meillä on syöty aika tulista ruokaa viimeaikoina...). "Ei Taapero tarvitse ruokalappua Taapero on iso poika" - suora lainaus Taaperon suusta. Ja ihan hyvinhän se syöminen onnistuukin - kunnes jotain tippuu. Naama vääntyy ja suusta pääse korvia (ja sydäntä) vihlova huuto ihan puhtaasta pettymyksestä.

Iso poika laittaa tarmokkaasti itse housut ja kengät jalkaan (jos sille päälle sattuu ) ja on yhtä hymyä, kun pukeminen onnistuu. Ei haittaa, vaikka kengät on väärissä jaloissa niin kuin täällä. "Menee pesemään käsiä" - ja lähtee reippaasti kohti kylppäriä, ja napakka "Ei äiti tule" -komento kuuluu perässä, jos äiti yrittää suunnata seuraan. Taapero itse!

Oven avaaminen on myös Taaperon tehtävä. Jos äiti erehtyy avaamaan ulko-oven, tulee sellainen itku ja huuto, että ei auta muu kuin laittaa ovi uudestaan kiinni ja antaa avaimet Taaperolle. Joka sitten aikansa räplää avainta lukkoon ja toteaa, että nyt on auki, ja äiti saa viimeistellä tehtävän.

Nyt tällä viikolla on opeteltu vaipatonta elämää. Tai eipä oikeastaan ole tarvinnut opetella, Taapero tuntuu jo osaavan. Viikon aikana on sattunut (tähän mennessä) tasan yksi vahinko, ensimmäisen päivän iltana. Ja itku ja pettymys olivat luokkaa maailmanloppu. Siis Taaperolla itsellään, ei suinkaan äidillä.


Viikko on siis sujunut mahtavan alun (josta kerroin täällä) jälkeen samoissa merkeissä. Olikos tämä nyt sitten tässä ja näin helppoa? No, enpä usko, eiköhän niitä vahinkojakin vielä satu. Toistaiseksi ollaan oltu pääosin kotipiirissä, ja vaikka onhan Taapero jo aiemmin reissuillakin käynyt ihan oikeassa vessassa, niin kyllä varmasti tulee hetkiä, jolloin ei ihan ehditäkään potalle asti. Eli pienet varavaatteet ovat äidin laukun vakiovaruste vielä pitkän aikaa.

Ison pojan kalsarit on muuten ihan suosikkivaate (yhdessä ihan ehdottoman ykkösen eli lentokonepaidan kanssa), vaikka päiväunien jälkeen ei oikein huvittaisi vaihtaa vaippaa ison pojan housuihin. Mutta kun on alushousut jalassa, meno maistuu ja vauhtia riittää.

Illan tullen otetaan (tämän viikon suosikki) pehmopallo (mikähän tuon linnun oikea nimi on?) ja mielellään myös kirja kainaloon ja peiton alle.


Ja Taapero on taas pieni poika.

No comments:

Post a Comment